Hirdetés
      • UH 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Boros Miklós! Köszönöm válaszát az ultrahangos zsírbontással kapcsolatban, bár a szöveget amit bemásolt olvastam a neten is. Számomra mindenképpen fontos az egészségem és tudom, hogy megfelelő életmód mellett semmilyen „csodamódszer” sem ér sokat, ezért is írtam, hogy a rendszeres sportolást nem hagynám abba, illetve, hogy a táplálkozásomra is próbálnék még jobban odafigyelni. Az ultrahangos zsírbontás, mint alternatív plusz segítség jött nálam számításba, miután sem a diéta, sem a rendszeres edzés nem hozta meg a kellő hatást (a sport évek óta része az életemnek, viszont az is igaz, hogy a diéták illetve az életmódváltás során nem mindig voltam elég kitartó). A válasza nagyon hasznosnak bizonyult számomra, azonban azt még mindig nem tudom, hogy van-e ennek a kezelésnek bármilyen negatív mellékhatása, pl. hogy a távozó zsírsejtek esetleg lerakódhatnak-e az érfalakon, komoly egészségügyi problémákat okozva ezzel a későbbiekben, vagy hogy mennyire biztos az, hogy más szöveteket nem károsít ez a kezelés, illetve ehhez hasonlókra lennék kíváncsi. Röviden helyes életmód mellett mennyire biztonságos kiegészítő megoldás ez a kezelés? Írta, hogy ezt a módszert orvosi kezelések során nem használják, így nem is tud minden kérdésemre választ adni. Esetleg tudna ajánlani olyasvalakit aki plusz információval tudna szolgálni a témával kapcsolatban? Vagy bármilyen más vizsgálatot, módszert, amellyel az egészségem megőrzése mellett, a problémámat is megszüntethetném? Természetesen rendszeres sporttal és a megfelelő táplálkozásra való odafigyeléssel egybekötve. Tudom, hogy mások sokkal nagyobb gondokkal küzdenek, amik mellett az én problémám eltörpül, hiszen alapvetően nem vagyok túlsúlyos. De úgy gondolom, hogy bármi is legyen valakinek a gondja, ha attól nem tud felhőtlenül élni, akkor az éppannyira nagy probléma, mint bármelyik más súlyosabb eset. Köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: HaMi

        Dr. Boros Miklós válasza a ultrahangos zsírbontás témában

        Tisztelt Kérdező! Az ultrahangos zsírbontás mellékhatásait nem vizsgálták és nem is nagyon hangsúlyozzák a kezelést végzők. Az alakformálás miatt testre-szabott edzést javaslok. Az életmódváltás és táplálkozás segítése miatt vezessen étkezési naplót és számolja ki a bevitt kalóriát és összetevőket. Csodamódszert nem tudok javasolni és az alkati probléma orvoslását a testedzést koordináló szakember segítségében látom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 12:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés