Hirdetés
      • Zöldséglé

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, kiscsaládunk 2 hónapja egészséges táplálkozásra tért át. Paleolit étkezésre, melyet nem szigorúan, de normális keretek között betartunk. Férjem meggyőződése alapján egészségünk megőrzése érdekében minden reggel egy friss zöldségekből lecsavart lével kezdünk, a gyerekeink szintén. Minden reggel probiotikumokat szednek. Ők 2,5 és 4,5 évesek. A 2,5 éves kicsinek az utóbbi időben a széklete elég híg lett, és sárgás színű. Én ezt az új fajta étkezési szokásnak, de legfőképpen a probiotikumnak és a zöldséglé szedésének következményének tartom. Mi a vélménye a doktornőnek, hogy egy 2,5 éves gyereknek minden reggel 1-1,5 dl zöldséglevet adunk? Alapból nem tartanám egy erős lének, ha mondjuk gyümölcsből lenne. De mivel ez zöldség: répa, cékla, uborka, zeller, sok alma( ezek kombinációi )- én ezt egy sokkal erősebb lének tartom. Már csak azért is, mert ha reggel issza meg, méregtelenítőként hat. Kérdésem: nem erős-e egy 2,5 éves pici gyomrának, emésztési szerveinek? Nagyon köszönöm a válaszát: Vali

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vitamin témában

        Kedves Vali! Alapjában véve nagyon jó ötlet ilyen zöldséglevet adni a kicsinek, de én feltitrálnám, hogy mennyi az ideális mennyiség. Adjon fél decit több napig, és emelje fokozatosan, így be tudja azonosítani azt a mennyiséget, amit a gyerek szervezet tolerál.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 09:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: