• Zöldség- gyümölcstabletták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát. Engem ezzel a témával kapcsolatosan elsősorban az érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen tapasztalatok vannak a zöldség- gyümölcstabletták alkalmazását illetően. Ezen az oldalon vannak írások az egészséges életmódról és ételekről, vagy pl. a kávé és a tea hatásáról. Arról is volt szó, hogy a természetes alapanyagból készült vitaminokat önök jobbnak tartják, mint a szintetikusokat, mert előbbiek magán a vitaminon kívül még más növényi anyagokat is tartalmaznak, melyeknek jótékony hatásuk van a szervezetre, és a vitamin hasznosulását is előségítik. Vannak-e ezekhez hasonló tapasztalatok vagy tanulmányok a zöldség-/gyümölcstablettákat illetően? Helyettesíthetik-e ezek a tabletták részben (persze a rostanyagokat és a szénhidrátokat nem számítva) az igazi zöldségeket, gyümölcsöket? Előre is köszönöm a segítséget.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vitamin témában

        Kedves Kérdező! A tapasztalatunk, hogy ezen készítmények biohasznosulása jobb, mint a mesterséges készítményeké, a jótékony hatás pl. a vitamintartalmat tekintve felér a friss zöldséggel, gyümölccsel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 05., 21:04; Megválaszolva: 2011. május 07., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: