• Hason alváshoz milyen matrac ajánlott?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Új ágyamhoz matracot szeretnék vásárolni a közeljövőben. Mivel 70%-ban hason alszok 30 %-ban pedig oldalt (háton szinte egyáltalán nem), ezért ennek megfelelő matracot szeretnék választani. Voltam már pár üzletben és kipróbáltam egy-két matracot, de sajnos 10 perces fekvés után nem lehet megmondani, hogy melyik a legjobb számomra. Sokat segítene, ha legalább a matrac fajtáját (rugós, memory habos stb.) meg tudnám határozni és akkor az adott típuson belül keresgélnék tovább. Ön szerint ehhez az alvási pozícióhoz melyik fajta matracok a legjobbak és milyen keménységgel? Köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a hasonalvás témában

        Kedves Kérdező! A hason alvással az a legnagyobb probléma, hogy a gerincet túlzott mértékben hajlítja meg hátrafelé. Éppen ezért olyan matracot kell keresni, amelyiknél ez a hátrafeszítés a legkisebb. Általában a puha matracok ajánlottak, mert ezeken a legkisebb a gerinc túlhajlítása. Ugyanakkor a túl puha matracok is kerülendők, mert az nem támasztja alá eléggé a testet. A gerinc legnagyobb védelme érdekében javasolt továbbá a párna nélküli alvás, mert így a feje egy magasságban lehet a testével, és ezáltal a legegyenesebb a gerince. Néhány üzletben lehet kapni légpárnás matracot, amiknél a matrac keménysége a légpárnákba pumpált levegő mennyiségével állítható. Ezekkel jól be lehet lőni otthoni körülmények között is, mi az a matrackeménység, ami kényelmes.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 22., 14:10; Megválaszolva: 2011. április 23., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés