• Mesterséges édesítőszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A napokban olvastam egy cikket arról, hogy a mesterséges édesítőszerek használatával nagyon megterhelődik a májunk, mert ezek feldolgozása nagyon nagy munka számára. Szeretném tudni, hogy ez valóban igaz-e, valamint még azt is kérdezném, hogy akkor inkább ne használjuk.Illetve a cukorbeteg esetére levetítve, aki más édesítőre nem cserélheti le, gondolok itt pl.a mézre, mit is tegyen? Köszönöm a választ.

        Dr. Boros Miklós válasza a édesítő témában

        Tisztelt Kérdező! A mesterséges édesítőszerek egy csoportjának túlzott használata valóban káros lehet a májra. Kötelező rajtuk feltüntetni a naponta bevihető maximális mennyiséget. Ajánlják cukorbetegek részére a jázminpakóca fogyasztását. Ez a legtermészetesebb választás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 27., 15:55; Megválaszolva: 2011. március 02., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés