• Ismét a GINKO BILOBÁRÓL

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő/Doktor úr!

        Valószínűleg nem jól tettem fel a kérdést a ginkó biloba fa leveléből készült teával kapcsolatban, mert állandóan az első választ küldik el számomra.

        Arra szerettem volna választ kapni, hogy a kertünkben lévő binko-biloba fa leveléből főzhetek-e teát és az alkalmas-e emberi fogyasztásra, valamint egy csésze tea elkészítéséhez milyen mennyiségű levelet használhatok.

        Tisztelettel várom válaszukat: Piros

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gingko biloba témában

        Kedves Piros!

        Szerintem nincs félreértés, én is arra gondoltam, hogy a kertben lévőt inkább ne használja, nem vagyok botanikus, nem tudom, hogy a gingkonak vannak-e alfajai, melyek között van-e, ami káros lehet fogyasztásra, vagy a fára nem  került-e egyéb növényről méreganyag vagy a levegőből bármilyen vegyszer. Inkább csak óvatosságból javaslom, hogy vagy kertészetből vegye a levelet vagy gyógynövényboltból. Azt biztosan tudom mondani, hogy 400-500 Ft./doboz ár körül tud gingko levélből készült teát venni, mert ezt magam láttam a drogériában.


        Kérdés: 2010-03-04 08:46:36; Megválaszolva: 2010. március 04., 08:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.