• Koleszterin 22 éves lánynál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr!

        22 éves lány vagyok, évek óta magas a koleszterinszintem. A legutóbbi vérvizsgálat szerint 7, 4 volt az összkoleszterinem, a HDL koleszterin 3, 3 és az LDL 3, 9 volt.
         Nem kezelték ezt semmivel. Igyekszem helyesen étkezni, nem eszem csak csirkehúst és halat, valamint sok zöldséget, vékony vagyok, mégis magasabb ez az érték, mint kéne, és mint 1 éve amikor nézték. (Anyukámnak és nagymamámnak is magas a koleszterinszintje). Ön szerint kellene ezt kezelni? Hasi ultrahang szerint a májam "enyhén szemcsés", ez összefüggésben van? Mostanában sokat fáj a hasam, valamint a térdhajlataim is, vádlim is szoktak feszülni. Lehetnek ezek összefüggésben a magas koleszterinnel? Más eltérésem nem volt, ultrahang sem talált mást. Ön szerint mozgással és megfelelő étrenddel csökkenthető a koleszterinszint? Van valami, aminek fogyasztása előnyös?

        Várom válaszát, köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező!

        A kezelés abban az esetben mindenképp szükséges,   ha diéta hatására nem javul pár hónap alatt. A leírt diéta helyes, ezt kell folytatni, arra még figyeljen oda, hogy egyszerű szénhidrátokat se fogyasszon és táplálékában legyen omega zsírsavak is. Ha pár hónap után nem javul kellő mértékben, egy lipid szakrendelésre kérjen beutalót a háziorvosától.


        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-27 21:28:58; Megválaszolva: 2010. február 27., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: