Vas tabletta

T. Dr/Dr-nő!

 

Szeretném megkérdezni, hogy a vastablettát általában mennyi ideig érdemes szedni?

09.októberi vérleletemen a vas: 5.9 innentől fogva 3 hónapon át szedtem a Béres-től vaskészítményt. 2010. januári vaseredményem már 8.3. Kérdésem, hogy ajánlott-e tovább szednem, mivel azt vettem észre hogy ha jó pár hónap eltelik úgy hogy nem veszek be vasat, akkor újra fáradékonyabb vagyok. Ráadásul már többféle vaskészítményt kipróbáltam de mindeggyiktől fájt a gyomrom. Ez a Béres vált be.

Köszönöm a válaszukat előre is.

F.K.

WEBBeteg Szakértő válasza vas témában

Kedves F.K.!

Érdemes a paraméter normalizálódásáig szednie a vasat, de arra is figyeljen oda, hogy a tabletták szedése mellett vasban gazdag ételeket fogyasszon. Érdemes az alábbi cikket elolvasnia:

Kérdés: 2010. január 28., 08:35 ;Megválaszolva: 2010. január 28., 08:35
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák