ROBORÁLÓ ÉTREND

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!

 

Jelenleg is kivizsgálás alatt állok, tisztázatlan bélfájdalmak és fogyás miatt.

Kérdésem mivel lehetne a fogyást megállítani, roborálú étrenddel esetleg?

Tudna egy pár tippet ajánlani, vagy hol tudnék utánna olvasni?

Sajnos az enterális tápszerekből már legább 4 fajtát kipróbáltam, iszonyú hányingerem volt tőlük, így kénytelen voltam abbahagyni szedésüket.

 

Köszönettel:

Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza roboráló étrend témában

Kedves Márta!

Írja, hogy jelenleg is zajlik a fogyás okának kivizsgálása. Ilyen esetben a kiváltó ok megszűntetése, illetve kezelése jelenti a megoldást. A kalóriadús étrend csak részmegoldás. Amit megtehet:

Figyeljen oda, hogy energiában, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben gazdag  élelmiszereket fogyasszon. Naponta ötszöri-hatszori étkezés javasolt. Az napi javasolt kalória egyéntől függ, 2500? 4000 kcal/nap között mozog.  A táplálkozás során a fehérjék a legfontosabbak. Az étrendnek naponta minimum 100 g fehérjét kell tartalmaznia. Az étkezés bővelkedjen vitaminokban, de ezt plusz forrásból, étrendkiegészítőkből is javasolt bevinni. A tápszerek ízért írja, hogy nem szereti, de ettől függetlenül dúsításra használhatja azokat, pl. burgonyapürébe, krémlevesekbe, fasírtba, stb.

Mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kérdés: 2009. október 10., 11:53; Megválaszolva: 2009. október 10., 11:53
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Miért nem tudok életmódot váltani?
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok életmódot váltani? Többször nekifutok, hogy elhagyom a lisztes, cukros egészségtelen dolgokat, de max 1...
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio