Időskori D-vitamin szükséglet
Az emberi szervezet D-vitamin szükségletének pótlására milyen természetes ag.-ok jöhetnek számításba?
Dr. Csuth Ágnes válasza D-vitamin témában
Kedves Kérdező! Kiváló D-vitamin források az alábbiak: halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, margarinok. Az D-vitamin (kalciferol formában) jellemző, mennyisége 100 g élelmiszerben: gabonafélék, hüvelyesek és örleményeik, kenyerek, péksütemények: nem jellemző; száraztésztákban: 0-0, 4 mikrogramm; zöldség, gyümölcs: nem jellemző; vaj, margarinféleségek: 0, 5-7, 5 mikrogramm; húsok, húsipari termékek: 1-4 mikrogramm; halak: 0, 5-10 mikrogramm; tej: 0, 05-0, 3 mikrogramm; tojás: 5-25 mikrogramm Az alábbi linken további információt is talál: https://www.webbeteg.hu/keresok/tapanyago/k/18/&Üdvözlettel.
Cikkek a témában
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2009. augusztus 06.