Időskori D-vitamin szükséglet

Az emberi szervezet D-vitamin szükségletének pótlására milyen természetes ag.-ok jöhetnek számításba?

Dr. Csuth Ágnes válasza D-vitamin témában

Kedves Kérdező!

Kiváló D-vitamin források az alábbiak: halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, margarinok. Az D-vitamin (kalciferol formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben: gabonafélék, hüvelyesek és örleményeik, kenyerek, péksütemények: nem jellemző; száraztésztákban: 0-0, 4 mikrogramm; zöldség, gyümölcs: nem jellemző; vaj, margarinféleségek: 0, 5-7, 5 mikrogramm; húsok, húsipari termékek: 1-4 mikrogramm; halak: 0, 5-10 mikrogramm; tej: 0, 05-0, 3 mikrogramm; tojás: 5-25 mikrogramm

Az alábbi linken további információt is talál:

https://www.webbeteg.hu/keresok/tapanyago/k/18/&Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. augusztus 06., 18:59 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 18:59
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
D vizamin hiány
Tisztelt Dr Nő/Úr! Nagyon alacsony a D vitamin szintem és ezért egy kalcium tartalmú D3 rágótablettát ajánlott az orvos, napi 2-3-at. Szeretném...
Feketeköménymag fogyasztása
Szép napot kívánok! Kérdezem, hogy a feketkömény magot (nem olajat!) , milyen napi adagolásban, és mikor célszerű fogyasztani. Köszönettel:...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
Kedves Irinyi-Barta Tünde! Én 25 éves férfi vagyok és nem rég lett hivatalosan is megállapítva Gasztroenterológus szakorvos által, hogy egyszerre...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Kedves Dr.Szabó Zsuzsanna! A POTS-ról írt cikke kapcsán kerestem meg önt. Tünetek és igazolt covid fertőzés nélkül, 2 SputnikV oltással...
Lehetséges cukorbetegség ?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tegnap este 20: 30-kor vacsoráztam 1 tányér édesburgonyát és 2 töltött csirkemellet, amely után ittam 1 pohár bort. Ma 08:...