Étrend

Tisztelt Doktor! Másfél éve szedek Laevolac szirupot, és folyamatosan növelni kell az adagot. Most reggel és este 22-22 ml-t veszek be belőle. Puffaszt, ezért kellett 2 részre osztanom a napi adagot. A székletem még így is kemény. Reggel tejet iszom, gyümölcsöt, joghurtot eszem, napközben 2 l folyadékot fogyasztok. Este lefekvés előtt kefírt eszem. Esténként pedig 15-20 percet mozgok. Ülőmunkát végzek, ez biztos befolyásolja a széklet lágyságát. Ha nyaralunk, és többet mozgok, kevesebb szirupra van szükségem. Fehér kenyeret csak elvétve fogyasztok. Állandó végbélrepedésem van, ezért lenne fontos a lágy széklet. Kérem, adjon tanácsot, még mit tehetnék. Köszönöm! Éva

Dr. Csuth Ágnes válasza rost témában

Kedves Kérdező!

Próbáljon meg csak natur joghurtot enni, a kefírt nem javaslom, mert a bélflóra egységét megbolygathatja.

Hatásos szokott lenni a gabonaörlemény, mely a rosttartalma miatt a székletet lágyítja, ezt a lenmagliszt is helyettesítheti.

Próbáljon meg napközben keveset mozogni még az esti mozgáson kívül, ez is jó hatású lehet, például pár perc lépcsőzés, séta napközben is beiktatható.

A végbélrepedésre jó hatású lehet az ülőfürdő is.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kérdés: 2009. július 29., 10:09; Megválaszolva: 2009. július 29., 10:09
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Antivegetariánus
Kedves Doktor úr/Doktor nő! Olyan esettel fordulok Önhöz, amihez hasonlóval még életemben nem találkoztam. Az új párom évek óta nem eszik...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?