Alak-problémák

Elég szerencsétlen a testalkatom. 163 cm vagyok, jelenleg 41 kiló, mindenki traktál hogy hízzak, egyek, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri e. Lassan 18 leszek, a melleim irreálisan kicsik - 66 cm, térfogat - és úgy érzem csak hasra, deréktájt hízom, máshol nem. Egyáltalán nem lapos a hasam! Úgy érzem minél jobban hízom, annál alaktalanabb leszek. Már utálom a hasamat. Derékméretem 55, csípőm 80. Mit csináljak? Milyen sportot, diétát javasol?

Dr. Csuth Ágnes válasza alak témában

Kedves Kérdező!

 

A derékbőség és csípőbőség adatai inkább körte-típusú alkatra utalnak, nem hasi elhízásra, hanem olyan alkatra, mikor a fenék és a comb szélesebb, a has kicsi.

A 163 cm-es magassághoz társuló 55 cm-es derékbőség alapján nem beszélhetünk hasi elhízásról, lehet, hogy kicsit puffadtabb a hasa és csak ön érzi emiatt nagynak, keresse fel háziorvosát, aki vizsgálattal meg tudja ítélni, hogy tényleg beszélhetünk-e puffadtságról. Ha ez így van, érdemes lenne táplálkozási naplót vezetnie, ha háziorvosának megmutatja, talán kiderül, hogy milyen ételek okozhatják a puffadtságot. Diétáznia ilyen testsúly mellett nem szabad és nem is célravezető, de vannak olyan ételek, melyektől puffadt lehet a hasa, ezeket érdemes kihagyni: például cukros üdítők, szénsavas italok, csokoládé, kakaó, hüvelyes zöldségek, stb.

 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kérdés: 2009. június 24., 09:32 ;Megválaszolva: 2009. június 24., 09:32
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák