• Hirtelen rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Kedves Doktor Úr/Nő.

         

        Férjemmel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

        Heti 1-2 alkalommal rájön egy olyan típusú rosszullét, hogy hirtelen azt érzi, hogy nagyon éhes, gyengeség tör rá, keze remeg és kiveri a víz.
        Fájdalmat nem érez, csak gyengeséget, amely egyszer ahhoz is vezetett, hogy elesett. Milyen betegségre utalhat ez?

        1 éve amikor ezt a háziorvosunknak vázoltuk, egy teljes vérképet csináltatott, illetve terheléses cukor tesztet, de minden eredménye normális volt. Az orvosunk azt mondta egyszerű cukorleesés, tartson magánál szőlőcukrot, és ilyenkor azt fogyasszon.

        Mitől esik le egy egészséges ember vércukra? Mit lehet tenni ez ellen? Nem hiszem hogy ez normális. De sajnos nem is tudjuk milyen irányban kéne keresni a megoldást. 

        Jómagam cukorbeteg vagyok ha mellette vagyok rosszullét esetén akkor megmérem a cukrát, 4.1 volt a múltkor.

        Segítségét előre is köszönöm:Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Tisztelt Kérdező!


        Lehet a tünetek hátterében hirtelen vércukoresés. A rendszeres, tervezett  3-4 óránkénti étkezéssel kivédhető a kialakulása. Javasolt a finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése, tervezett étkezésre inkább az elhúzódó, lassabban felszívódó ételek választása ajánlott.

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 22:41:43; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...