• Kullancsoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr!

         

        Kullancsoltással kapcsolatban olvastam egy kérdezőnek írt válaszát, azonban nálunk még csak egyszer volt 3 éves emlékeztető oltás 2005 -ben most következne a következő, bár tavaly év végén kellett volna már beadatni. Jól értelmezem, hogy nem kell már 3 évente, hanem elég 5 évente egy emélkeztető. Előre is köszönöm válaszát, mert 2 gyermekem, aki 18 és 15 éves már a felnőtt adagot kapnák és nincs felesleges 12.000 Ft-om.

        Köszönettel: Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a védőoltás témában

        Kedves Andrea!

        A legújabb magyar módszertani levél szerint (ehhez tartjuk magunkat) az Encepurnál 3 évenként szükséges az emlékeztető oltás, az FSME esetében 3-5 évente. Mentsége az Encepurnak, hogy jelenleg olcsóbb.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 11:52:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: