Táplálékkiegészítő vitaminok

Üdvözletem!

A táplálékiegészítőkről szeretnék kérdezni. Legfőképpen az érdekelne, hogy ha több félét is szedek, az nem jelent-e gondot. Jelenleg Ginsenget és szójalecitint szedek, tudtommal ezek serkentik az idegrendszer működését (vizsgaidőszakra éppen jó) , de szoktam szedni sörélesztőt is, ami a haj, bőr köröm vitaminellátását segíti elő. Ezek szedhetők együtt? Nem ártanak a gyomornak? A sörélesztőből pl. napi 9 tablettát írnak elő, mondjuk én csak 6-ot szedek be maximum egy nap, mert a testsúlyom (45kg) alapján gondolom nekem kevesebb is elég. Továbbá szeretném megkérdezni, hogy a drogériákban (DM, Rossmann) kapható vitaminok megbízható eredetűek-e, vagy feltétlenül a gyógyszertárban kell ezeket megvásárolni? Végül pedig:   a szójalecitin és a ginseng ténylegesen és érezhetően serkentik az idegrendszer működését, vagy ez is csak elnagyolt reklámfogás?

Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza táplálékkiegészítők témában

Kedves Kérdező!

A táplálékkiegészítőknél arra kell odafigyelni, hogy ugyanazt a hatóanyagot ne vigye be többszörösen a szervezetébe. A hatóanyag a dobozon fel van tüntetve, olvassa figyelmesen végig, ezután válasszon úgy táplálékkiegészítőket, hogy semmit ne adagoljon túl. A ginzeng és a szójalecitin bizonyítottan jó hatással vannak az idegrendszer működésére, de ezeket is mértékkel fogyassza, a napi dózist ne lépje túl, sörélesztővel együtt szedhetőek. (Véleményem szerint az idegrendszerre kifejtett hatásuk hosszú távon váltja be a hozzájuk fűzött reményeket, csupán vizsgaidőszak alatt szedve placebo hatásnál több nem várható.)

A vitaminkészítmények minősége nem a vásárlás helyétől, hanem a gyártási eljárástól függ, a természetes úton, például vákumextrakcióval nyert készítményekben a vitaminok jobban hasznosulnak és nem terhelik a szervezetet a mesterséges vitaminokkal szemben.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Kérdés: 2009. május 04., 17:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:22
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Táplálékkiegészítők
Közel másfél éve, hogy heti 4-6 alkalommal 1-1, 5 órás, intenzív súlyzós edzéseket végzek. Kettő féle táplálékkiegészítőről szeretnék...
Hosszan tartó kortikoszteroid...
Tisztelt Doktornő! Flutirin orrsprayt használok az allergiás tüneteimre már több, mint 10 éve, nagyobb adagokban, aminek a leírásában az alábbi...
Táplálékkiegészítők keverése
Tisztelt Webbeteg! Koromból fakadóan egyre többet foglalkoztat a korral járó egészségügyi problémák megelőzése. Nem részletezném a...
Koleszterin változás
Tisztelt Doktornő/úr! Minden laborleletem évek óta rendben van, kivéve a koleszterinem. 2021.01.15. értékek (kb 106 kg voltam) Koleszterin: 6,6...