Hirdetés
      • Táplálékkiegészítő vitaminok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem!

        A táplálékiegészítőkről szeretnék kérdezni. Legfőképpen az érdekelne, hogy ha több félét is szedek, az nem jelent-e gondot. Jelenleg Ginsenget és szójalecitint szedek, tudtommal ezek serkentik az idegrendszer működését (vizsgaidőszakra éppen jó), de szoktam szedni sörélesztőt is, ami a haj, bőr köröm vitaminellátását segíti elő. Ezek szedhetők együtt? Nem ártanak a gyomornak? A sörélesztőből pl. napi 9 tablettát írnak elő, mondjuk én csak 6-ot szedek be maximum egy nap, mert a testsúlyom (45kg) alapján gondolom nekem kevesebb is elég. Továbbá szeretném megkérdezni, hogy a drogériákban (DM, Rossmann) kapható vitaminok megbízható eredetűek-e, vagy feltétlenül a gyógyszertárban kell ezeket megvásárolni? Végül pedig:  a szójalecitin és a ginseng ténylegesen és érezhetően serkentik az idegrendszer működését, vagy ez is csak elnagyolt reklámfogás?

        Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálékkiegészítők témában

        Kedves Kérdező!
         
        A táplálékkiegészítőknél arra kell odafigyelni, hogy ugyanazt a hatóanyagot ne vigye be többszörösen a szervezetébe. A hatóanyag a dobozon fel van tüntetve, olvassa figyelmesen végig, ezután válasszon úgy táplálékkiegészítőket, hogy semmit ne adagoljon túl.  A ginzeng és a szójalecitin bizonyítottan jó hatással vannak az idegrendszer működésére, de ezeket is mértékkel fogyassza, a napi dózist ne lépje túl, sörélesztővel együtt szedhetőek. (Véleményem szerint az idegrendszerre kifejtett hatásuk hosszú távon váltja be a hozzájuk fűzött reményeket, csupán vizsgaidőszak alatt szedve placebo hatásnál több nem várható.)
        A vitaminkészítmények minősége nem a vásárlás helyétől, hanem a gyártási eljárástól függ, a természetes úton, például vákumextrakcióval nyert készítményekben a vitaminok jobban hasznosulnak és nem terhelik a szervezetet a mesterséges vitaminokkal szemben.

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-04 17:30:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés