Hirdetés
      • Ásványvíz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! Szeretnék néhány olyan hetet tartani, amikor folyadékszükségletemet ásványvízzel fedezném (palackokat szelektíven gyüjtöm). Milyen össz.ásványi anyag tartalmút válasszak (mg/L)? Köszönöm válaszuk: Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a ásványvíz témában

        Kedves Kérdező!
         
        Magyarországon szigorú kritérium rendszernek kell megfelelnie az ásványvizeknek ahhoz, hogy forgalomba kerüljenek. Az ásványi anyag tartalom széles határok között változik, de épp a szigorú vizsgálat miatt mértékkel fogyasztva egyik forgalmoban lévő ásványvíz sem káros az egészségre. Arra kell odafigyelni, hogy hosszú távon ne egyfajta ásványvizet fogyasszunk, és lehetőleg egyik ásvány mennyisége se legyen túl magas. Vannak olyan betegségek, amikor nem ajánlott  bizonyos ásványvíz fogyasztása, pl.magas vérnyomás esetén magas nátrium tartalmú vizek, veseköves betegeknek a magas kálcium tartalmú, pajzsmirigy-túlműködéskor a magas jódtartalmú vizek fogyasztása ellenjavallt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-21 21:42:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: