Cukor

a fehér cukor, ami olyan töménységű, ami a természetben nem is fordul elő (pl. a cukorrépában is csak 18% van) , így a szervezet nincs is rá berendezkedve. Teljesen elsavasítja a szervezetet, holott például a legtöbb életfolyamat csak lúgos közegben tud egészségesen végbemenni. Az elsavasodás miatt folyamatosan kálcium rabolódik a szervezetből (fogakból, csontokból, érfalból stb.) . Ha pedig az érfalból kálcium távozik folyamatosan, akkor vagy koleszterinnel vagy mésszel betömődik, elindul egy érelmeszesedési folyamat, ami magas vérnyomáshoz és egyéb nem kívánt betegségekhez és tünetekhez vezethet. Rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Dr. Shalton mondta azt, hogy aki túl sok édességet fogyaszt, az akkor is alkoholista, ha nem is sejti. A túl sok cukor ugyanis megerjed, alkohol lesz belőle, s ugyanúgy károsítja a májat, mintha alkoholt fogyasztanánk.Igaz -e ez az állitás?   Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukor témában

Tisztelt Kérdező!

A fehér cukor-más néven répacukor- valóban a cukorrépából előállított finomított koncentrátum. Ennek megfelelően töményebb, koncentráltabb. Ez volt a cél az előállításnál. (Számos feltételnek megfelel így a forgalomba hozatal és a felhasználhatóság szempontjából.) Annyiban természetes, hogy cukorrépából állítják elő. Felhasználás során általában hígítva használjuk. Mindenki a szájízének megfelelő koncentráltságban.

A temészetes cukor tartalmú ételek-gyümölcsök- általában kevésbé édesek, mint a jelenlegi közízlés. Úgyhogy valóban elmondható, hogy túl sok cukrot használunk. Általánosságban. Azonban mindenki személyesen dönthet és választhat, hogy a természetes ételeket és ízeket választja, egészségesebb életet él. Véleményem szerint az egészséges táplálkozás kulcsa a megfelelő mérték. A túl sok cukor valóban erjedéses folyamatokat generál, aminek lehetnek kedvezőtlen hatásai. Azonban fontos tudni azt is, hogy a szervezetünk rendelkezik szabályozással, alkalmazkodással, így képes az egyensúlyi helyzet megtartására egészen sokáig. Például a sav-bázis háztartás is bonyolult szabályozás alatt áll, amely biztosítja az egyensúly megtartását. Azzal egyetértek, hogy rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Túl sok finomított cukrot, szénhidrátot, fehérjét, zsíradékot, sőt, mesterséges adalékanyagot...stb eszünk. Rajtunk múlik a választás és a változtatás.

Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. április 24., 11:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:49
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Koleszterin változás
Tisztelt Doktornő/úr! Minden laborleletem évek óta rendben van, kivéve a koleszterinem. 2021.01.15. értékek (kb 106 kg voltam) Koleszterin: 6,6...
Miért nem tudok életmódot váltani?
Az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok életmódot váltani? Többször nekifutok, hogy elhagyom a lisztes, cukros egészségtelen dolgokat, de max 1...
Magnézium szedés
Tisztelt Doktornő! Magnézium pótlásról szeretnék kérdezni . Az én helyzetem jelenleg úgy néz ki, hogy eléggé szorongok, illetve talán...
Vérkép eredmények
Tisztelt Doktornő! Nem rég, pár napja készítettem általános egészségügyi felmérésként egy vérvételt, amin a következő értékek jöttek...
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Tisztelt Doktornő! - Magas vérnyomás betegségemre szedek: nebivolol 5 mg-os tablattát -napi 1-et. kb.2 éve egy 24 órás vérnyomásmérésnél a...