• Fogyasztható -e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az ősz végén a feleségem szülei káposztát savanyítottak a következő képpen.

        Az apróra gyalult káposztát egy műanyag hordóba tömörítették a megfelelő módon, csakhogy a használt hordó eredetileg egy fa lakk tároló edénnye volt. Ez a lakk egy vizes bázilú lakk készitmény volt, így vizzel mosható volt.Szerintük jól ki volt mosva a hordó így semmi baja nem lehet a benne savanyított káposztának.Én zet másképp gondolom és nem merem fogyasztani a ksavanyú káposztából készült ételeket, és a gyerekemnek sem engedem hogy egyen belőlle.

        Kérdésem: Fogyasztható e a savahyú káposzta ami ebben a hordóban van?

        Tisztelettel várom válaszukat: Balogh Sándor Hb.

        WEBBeteg szakértő válasza a savanyított káposzta témában

        Kedves Kérdező!
         
        Mindenképpen be kell szerezni a lakk leírását. Én sem tartom szerencsésnek, hogy lakk után káposzta savanyításra használni a hordót. A leírás után amennyiben egészségre ártalmasnak írják, bármennyire is vizes alapú nem javaslom a káposzta nagy mennyiségű fogyasztását.

        Üdvözlettel: Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ


        Dr. Boros Mikós, Vital Balance Életmód Központ
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:48:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Merevedési probléma
        Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.