Magas kálium szint

Kedves Doktor úr/nő!

Nemrég a teljes vérvizsgálatot csináltak nálam, és kiderült, hogy magas a kálium szintem. A doktornő azt üzente, hogy egyek kevesebb gyümölcsöt. Ez azért furcsa, mert soha nem szerettem különösebben a gyümölcsöket, így szinte soha nem is eszem, inkább zöldséget fogyasztok, viszont majdnem minden nap megiszom egy doboz (1l) 100%-os gyümölcslevet, általában multivitamint.

Elképzelhető, hogy a gyümölcslevek miatt kaptam ezt az eredményt?

Válaszukat előre is köszönöm!

 

Dr. Boros Miklós válasza káliumszint témában

Kedves Kérdező!

Tény, hogy vannak magas káliumtartalmú gyümölcsök, pl. a banán, de egészséges ember esetében napi 1 l gyülöcslétől nem lehet jelentős mértékben emelkedett káliumszint. Azt nem írta, hogy a kálium mennyivel magasabb a határértéknél. Beszélje meg háziorvosával, hogy az Önnél tapasztalt káliumszint mennyire aggasztó, és ha kell, inkább ismételjék meg a vérvételt és végeztessen egy vizeletvizsgálatot is.

Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum

Kérdés: 2009. február 09., 20:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:32
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák