• Sportoláskor magas szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        sportolások alkalmával a szivverésem pár percen belül 190 körüli értékre növekszik, amíg futok, vagy más intenzív sportot végzek, addig persze ilyen is marad, de annál magasabbra nem megy. Utána levezető séta alatt elindul lefele, kb 5 perc alatt olyan 140 körülre megy le, utána meg lejjebb persze. Nekem ez nem okoz gondot, csak a kardiogépek szerint ez elég magas érték. Kérdezném, hogy normális e (amúgy alap állapotban kb 75-el ver a szivem, a vérnyomásom elég alacsony, de nem okoz problémát nekem)

        Válaszát előre is köszönöm

        Üdvözlettel

        Barth Imola

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Imola!

        A terhelés hatására bekövetkező szívfrekvencia (pulzusszám) emelkedés természetes jelenség. Mértékét több tényező befolyásolhatja, például:
        életkor, nem, testsúly, edzettség, a terhelés ideje és intenzitása. A túlzott mértékű emelkedés ugyanakkor kóros állapot kialakulását jelezheti.
        Az Ön esetében a nyugalmi pulzusszám megfelelő. Mivel a fentiek figyelembevétele mellett a mérlegeléshez nem áll rendelkezésünkre elegendő adat, javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, aki szükség esetén kardiológiai kivizsgálást kezdeményezhet, amelynek keretein belül sor kerülhet terheléses EKG készítésére. A terheléses EKG szabályozott, standard körülmények között vizsgálja a fizikai terhelés (általában szobakerékpár) hatására kialakuló vérnyomás- és szívfrekvencia változást, emellett folyamatos EKG görbe vezetésével a szív működéséről, a szívverés ritmusáról is információt szolgáltat.

        Dr. Kónya Judit


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-04 13:26:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés