• Édesítő tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktorúr/nő!

        Évek óta rendszeresen használok édesítőszereket,ill. light üdítőt ittam(cola) közel 10 évig, napi 3-4 literrel.

        Az üdítőt sikerült elhagynom,most főzött teát iszom,de abba is kb.8-10 szem édeskét teszek/2l-hez, és szintén napi 3-4l-t iszom meg belőle.

        Mellette a kávémba is teszek,így a napi mennyiség:30-40 szem.

        Szeretném megtudni,hogy milyen káros hatásai lehetnek,ha ezt így folytatom?

        Válaszát előre is köszönöm:

        Makrancoskata

        WEBBeteg szakértő válasza a édesítő tabletta témában

        Kedves Kérdező!

        Nagyon jól tette, hogy a rengeteg  üdítőt elhagyta. Az édesítőszerekkel az a fő gond, hogy hosszútávú hatásuk nem igazán ismert. Nem történt olyan vizsgálat, ami ezen szerek több éves hatásáról szólna, ezért fogyasztását, főleg ilyen mértékben nem javaslom. Próbálja meg csökkenteni napi fogyasztását és élvezze a természetes ízt. Esetleg kevés cukrot használjon, hiszen a mesterségesen gyártott édesítőknek biztosan van nem kívánt hatása is, ami még esetleg nem is ismert.

         Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-02 10:04:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés