Hirdetés
      • Immunrendszererősítő gyerekeknek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr?

        Kislányom szeptemberben kezdte az ovit (júniusban lesz 4 éves), azóta nagyon sokszor beteg, főként légúti betegségeket szed össze. Jelenleg is bronchitise van, ami eléggé elhúzódik, már 2 hete itthon van. Azt mondják, az ovi kezdésekor, ezen túl kell esni. Az a probléma, hogy a férjem és én is szinte mindig elkapjuk a betegségeket, ami a mi immunrendszerünket is legyengíti, megnehezítve a mindennapijainkat.

        Valamivel jó lenne a kislányom immunrendszerét erősíteni, de a házi gyerekorvos mindenféle mesterséges vitaminra, bármire azt mondja, hogy inkább árthat a gyermek feljődésének. Ismerős gyerekeknek Bérescseppet adnak c-vitaminnal és nagyon keveset betegek. A Bérescsepre is azt mondta az orvosunk, hogy Ő nem adná és hogy a sok c-vitamin árdhat a veséjének.

        Kislányom tejallergiás születésétől, és arról is olvastam, hogy az immunrendszerrel függ össze. Amúgy erős kislány, rendkívül sok benne az energia, nem fáradékony, még lázasan is szaladgál, változatosan étkezik, mindennap eszik egy kevés gyümölcsöt, zöldséget. Szívem szerint valamit adnék neki valami immunerősítőt, de nem tudom melyik megbízható. Hallottam az Multi-tabl Immuno Kid LGG tabletta jótékony hatásáról, de az van ráírva, hogy 4 éves kortól adható. Ez kipróbálható előbb is, vagy meg kell várni a 4 éves kor betöltését, vagy egyánltalán nem jó semmire (csak egy jó reklám)?

         

        Válaszát/véleményét előre is köszönöm!

        Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a immunerősítés témában

        Kedves Kata!

        Az immunrendszer erősítésére többféle módszer is létezik. Az egyik, melyet Ön is említ a vitaminok alkalmazása. Köztudott, hogy hiába étkezünk változatosan nem mindig sikerül bevinni szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű vitamint. Arról már nem is beszélve, hogy inkább mennyi adalék- és egyéb anyagokat eszünk meg vitaminok helyett. Különösen az őszi, téli időszakban jut be kevesebb vitamin a szervezetünkbe. Ilyenkor érdemes pótolni.

        Mind a Béres cseppel, mind a Multi Tabs Immuno Kid LGG-vel jó tapasztalatok vannak, de ha háziorvosuk ezek ellen van ezek szintetikus volta miatt, akkor több készítmény is kapható, melyek ha jól tudom természetes alapúak (aloe veras készítmények stb.).
        Az immunrendszer erősítésének másik módszere (persze a megfelelő alvás, séta, mozgás stb. mellett) az immunrendszert stimuláló készítmények adása. Ez különösen óvodába, bölcsődébe menetel előtt javasoltak. Ezeket a készítményeket háziorvos írhatja fel receptre (gyermekek és felnőttek számára egyaránt). Ezek a készítmények azoknak a kórokozóknak tartalmazzák az alkotórészeit, tehát nem magát a baktériumot, amelyekkel a közösségben leggyakrabban találkozunk. Így az immunrendszer ezek ellen ellenanyagot termel, azaz készenléti állapotba kerül és ha találkozik a szervezetünk ezekkel a baktériumokkal, akkor egy kis orrfolyás, nátha alakul ki, de elmarad a tüdőgyulladás, a mandula- és arcüreggyulladás stb. A készítmények (Broncho-Vaxom, Ribomunyl) sok gyermeknek és felnőttnek segítik átvészelni az évet betegségmentesen.
        A további lehetőség a védőoltások adása (influenza ellen, stb.)

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-01 19:08:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés