Melamin műanyagedény

Tisztelt Cím! Mostanában sokmindent olvasok a melamin műanyagedényekről. Nekem is van, az érdekelne hogy mikrohullámú sütőben használható-e anélkül hogy az egészségre káros hatása lenne? És egyáltalán, javasolják-e a használatát? Üdvözlettel, várom válaszukat! G. Zsuzsanna

WEBBeteg szakértő válasza melamin témában

Kedves Zsuzsanna!

A melamin minimális koncentrációban megjelenhet az ételekben, ha melamin-tartalmú edényekből hő hatására kioldódik. Minden melamin edény/evőeszköz gyártásánál elvileg szükséges lenne ezt a szintet tesztelni, hogy ez egy bizonyos határértéket ne haladjon meg. Az már különböző egészségügyi hatóságok feladatköre, hogy bevizsgálja, hogy valóban határérték alatt marad a melamin-szint. Sajnos ez szúrópróba-szerűen történik, nem minden gyártónál végzik el. Így azt tudom tanácsolni, hogy ha az adott engedély nincs a csomagoláson feltüntetve, érdemesebb megbízható forrásból származó edényeket használni. A nemrég Kínában kirobbant melamin-botrány miatt egyre több gyártó céget kezdenek ellenőrizni, ezért úgy tűnik, a jövőben a gyártók jobban odafigyelnek majd a fogyasztók egészségére.

Dr. Boros Miklós

Vital Balance Életmód Központ

Kérdés: 2008. december 19., 11:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:12
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...