• Mennyit sportolhatok idősebb korban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        53 éves férfi vagyok, 18 éve aktívan sportolok, ami hetente átlagosan 4-5 alkalommal 30-35 perc futást (145-160 pulzussal), vagy 600-800 méter úszást jelent. Ezen kívül felülés, húzódzkodás és fekvőtámasz szerepel a programban. Az ébredéskor mért nyugalmi pulzusszámom 43-44, 12 perc alatt 2500 futok. Testsúlyom 65 kg, magasságom 165 cm, laboreredményeim rendben vannak. Igazából csak megerősítést várok, hogy jó úton haladok, és a kor előrehaladtával lehet-e tartani ezt a tempót.

        WEBBeteg szakértő válasza a sport, időskor, terhelés témában

        Életvitele mindenképpen példamutató, azonban szem előtt kell tartani, hogy az életkor előrehaladtával a teljesítmény csökken. A szükséges terhelés, amivel fittségét megőrizheti kevesebb lesz. Mindenképpen rendszeresen ellenőriztesse szívének állapotát is, és ez alapján állítsa be azt a pulzusszámot, amit edzés során el kíván érni. Csak így tovább!

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-24 20:08:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés