Esszenciális aminósavak

Táplálkozási tanácsot szeretnék kérni, a napi fehérje/esszenciális aminósavak bevitelének mennyiségéről/minőségéről. 23 éves, 45kg súlyú keveset mozgó lány vagyok. Ovo-lakto vegetáriánus vagyok, de laktáz hiány miatt tejterméket keveset fogyasztok. Egy átlagos napi fehérjebevitelem; kb. 3db egész tojás, 15dkg sajt. Első kérdésem, hogy ez fedezi-e a napi fehérje/esszenciális aminósavak bevitelét. A fehérjére igazából az aminósavtartalmuk miatt van szüksége a szervezetnek? Esetleg alkamazhatok kis mennyiségben az összes esszenciális aminósavat tartalmazó étrendkiegészítőt? Kis mennyiségben ezek gazdagíthatják a fehérjeszegény táplálkozást? Nincs még tapasztalatom ezekkel a táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban, lehetnek ezek károsak /engedélyezett termékek/? Válaszukat, segítségüket előre is nagyon köszönöm.; S. Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vegetáriánus étkezés témában

Kedves Zsuzsa!

Kérdésében pontosan fogalmaz, hogy a fehérjék fogyasztása az esszenciális aminosavak bevitele miatt is fontos. Nyugodtan fogyasszon étrendkiegészítőt, melynek van engedélye (OÉTI) , melynek kiadása során ellenőrzik, hogy nincs-e az egészségre káros összetevője. A napi fehérjebevitele függ a sajt típusától természetesen. A gomba is nagyon jó fehérjeforrás. Legyen változatos az étrendje azon élelmiszerekből, ami belefér az ön által fogyaszthatók közé.

Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum

Kérdés: 2008. október 05., 21:10; Megválaszolva: 2008. október 05., 21:10
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Magnézium szedés
Vérkép eredmények
tanács ekg-műszerrel kapcsolatban
Palpitatio
Magas GGT érték