• Gond lehet a szívemmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 22 éves diák vagyok. Nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen sportolok (heti hatszor), nagyon ritkán dohányzom, mindig kipihenem magam, nem vagyok stresszes és alapvetően egészségesen étkezem. Mindezek ellenére kb. két éve rendszeresen kényelmetlenül érzem magam a mellkasi panaszaimat illetően. Ha néha kevesebbet alszom 8 óránál és ha egy egyszerű, mindeki átlal tapasztalt hétköznapi, egész napos teendő utáni fáradtsággal neki látok edzeni, akkor a bal oldalamban enyhe, szúró fájdalmat érzek, ami sokszor kihat a vállamra. Ismerem, milyen az, ha meghúztam valamelyik izmomat és állítom, hogy ez nem az. Ezen kívűl terheléstől függetlenül heti rendszereséggel érzem, hogy "félrever" a szívem. Ezt egy erősebb-gyengébb oda nem illő dobbanásként tapasztalom. Előfordul még, hogy egész egyszerűen csak nagyon gyenge nyomást érzek a mellkasomban teljesen véletlenszerű gyakorisággal. Ha a testem produkálja ezeket a tüneteket sokszor kétségbeejtő szorongás lesz úrrá rajtam. Egyik tünet sem elsöprően fájdalmas mégis felfigyelek rájuk. Tudom, hogy súlyosbító tény, hogy a nagypapám és édesapám is kersztülmentek szívinfarktuson. Érdemes talán még megjegyeznem, hogy egész életemben rossz volt az immunrendszerem. Évente öt-hatszor ágynak dönt valamilyen lázas betegség. Ugyan ezeket elmondtam a háziorvosomnak is aki elküldött a szentendrei kardiológiára kivizsgálásra. Egy EKG és szívultrahang vizsgálat után megállapították, hogy van egy kis szívzörejem, de semmi komoly. Nem érdemes izgulnom, fiatal vagyok. Őszintén szólva úgy éreztem, hogy nem vesznek komolyan. Amikor elmondtam a tüneteimet, inkább egy riadt hipochonderként tekintettek rám, pedig nekem eszem ágában sincsen senki idejét pazarolni csak ha tényleg érzem, hogy valami nem stimmel. Tudom, hogy erre semmi komolyat nem lehet mondani, ha valóban baj van akkor teljes kivizsgálás után lehet megállapítani, hogy mi az. Ennek ellenére azért keresem Önt fel, hogy megkérdezzem; előfordulhat-e, hogy én reagálom túl a helyzetet és nincsen komolyabb bajom vagy ezek a tünetek már mindenképpen nagy bajt jelentenek? Bármit is mond tudom, hogy nem szabad készpénznek vennem anélkül, hogy megvizsgált volna. Mindenképpen elfogok menni hamarosan egy magánrendelésre de szeretném kikérni a véleményét valakinek, aki nem a háziorvosom azonban szakmabeli. Őszintén szólva néha nagyon ijesztőek ezek a panaszok. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi szúrás témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen részletes kivizsgálás javasolt- vashiány, pajzsmirigy működési zavar és D-vitamin szint ellenőrzés is javasolt a szA panasz inkább szokásos általános rutin vizsgálaton kívül. Mellkasi panasz nem csak szív problémától lehet, többek között az ülő életmódhoz társuló rossz tartásból eredetű mozgásszervi fájdalmak állnak a háttérben- Valóban nehéz a számos panaszára vizsgálat nélkül korrekt véleményt mondani. Rendszeres közepes sport-tevékenység beiktatása az életében hosszútávon nagyon hasznos lenne. Intenzívebb edzést a kivizsgálásig ne kezdjen, de napi 1 óra tempós gyaloglás javasolt. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. szeptember 21., 12:12; Megválaszolva: 2019. október 01., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...