Gond lehet a szívemmel?

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 22 éves diák vagyok. Nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen sportolok (heti hatszor), nagyon ritkán dohányzom, mindig kipihenem magam, nem vagyok stresszes és alapvetően egészségesen étkezem. Mindezek ellenére kb. két éve rendszeresen kényelmetlenül érzem magam a mellkasi panaszaimat illetően. Ha néha kevesebbet alszom 8 óránál és ha egy egyszerű, mindeki átlal tapasztalt hétköznapi, egész napos teendő utáni fáradtsággal neki látok edzeni, akkor a bal oldalamban enyhe, szúró fájdalmat érzek, ami sokszor kihat a vállamra. Ismerem, milyen az, ha meghúztam valamelyik izmomat és állítom, hogy ez nem az. Ezen kívűl terheléstől függetlenül heti rendszereséggel érzem, hogy "félrever" a szívem. Ezt egy erősebb-gyengébb oda nem illő dobbanásként tapasztalom. Előfordul még, hogy egész egyszerűen csak nagyon gyenge nyomást érzek a mellkasomban teljesen véletlenszerű gyakorisággal. Ha a testem produkálja ezeket a tüneteket sokszor kétségbeejtő szorongás lesz úrrá rajtam. Egyik tünet sem elsöprően fájdalmas mégis felfigyelek rájuk. Tudom, hogy súlyosbító tény, hogy a nagypapám és édesapám is kersztülmentek szívinfarktuson. Érdemes talán még megjegyeznem, hogy egész életemben rossz volt az immunrendszerem. Évente öt-hatszor ágynak dönt valamilyen lázas betegség. Ugyan ezeket elmondtam a háziorvosomnak is aki elküldött a szentendrei kardiológiára kivizsgálásra. Egy EKG és szívultrahang vizsgálat után megállapították, hogy van egy kis szívzörejem, de semmi komoly. Nem érdemes izgulnom, fiatal vagyok. Őszintén szólva úgy éreztem, hogy nem vesznek komolyan., Amikor elmondtam a tüneteimet, inkább egy riadt hipochonderként tekintettek rám, pedig nekem eszem ágában sincsen senki idejét pazarolni csak ha tényleg érzem, hogy valami nem stimmel. Tudom, hogy erre semmi komolyat nem lehet mondani, ha valóban baj van akkor teljes kivizsgálás után lehet megállapítani, hogy mi az. Ennek ellenére azért keresem Önt fel, hogy megkérdezzem; előfordulhat-e, hogy én reagálom túl a helyzetet és nincsen komolyabb bajom vagy ezek a tünetek már mindenképpen nagy bajt jelentenek? Bármit is mond tudom, hogy nem szabad készpénznek vennem anélkül, hogy megvizsgált volna. Mindenképpen elfogok menni hamarosan egy magánrendelésre, de szeretném kikérni a véleményét valakinek, aki nem a háziorvosom azonban szakmabeli. Őszintén szólva néha nagyon ijesztőek ezek a panaszok. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi szúrás témában

Kedves Kérdező! Mindenképpen részletes kivizsgálás javasolt- vashiány, pajzsmirigy működési zavar és D-vitamin szint ellenőrzés is javasolt a szA panasz inkább szokásos általános rutin vizsgálaton kívül. Mellkasi panasz nem csak szív problémától lehet, többek között az ülő életmódhoz társuló rossz tartásból eredetű mozgásszervi fájdalmak állnak a háttérben- Valóban nehéz a számos panaszára vizsgálat nélkül korrekt véleményt mondani. Rendszeres közepes sport-tevékenység beiktatása az életében hosszútávon nagyon hasznos lenne. Intenzívebb edzést a kivizsgálásig ne kezdjen, de napi 1 óra tempós gyaloglás javasolt. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. október 01.

Kérdések és válaszok: Egészséges élet

Összetett mellkasi diszkomfort
Kedves Doktornő! 29 éves leszek, 14 éve dohányzom, gyakran iszom is. Kényszer- és pánikbetegséggel diagnosztizáltak 16 évesen, 21 éves korom óta járok...
Autoimmun betegség vagy rejtett góc?
Tisztelt Doktornő! Körülbelül két hónapja minden előzmény nélkül elkezdtek begyulladni a boka és térdizületeim (bokák be is dagadtak), panaszaim nem múlnak...
Mi lehet a baj?
Tisztelt Doktor nő/úr Feleségemnek pár hónapja nadjából heti rendszerességgel fordul elő. Hirtelen erös szúrós, görcsös fájdalom a mellkas bal oldalán mely...
Segítséget kérnék.
Jónapot! Tavaly novemberben az egyik nap arra ébredtem, hogy bevan dagadva a nyirokcsomó a nyakamon. Ez eléggé fájdalmas volt, majd volt, hogy lázas voltam...
Szur a mellkasom
7 napja szur a szivem körül a mellkasom. Nem folyamatosan, de legalább minden nap kétszer előjön. Körülbelül 10-15 percen keresztül szur.
Mellkas szúrás
A mellkas középső részének jobb oldalán rendszertelen időközökben jelentkező (időjárástól, fronthatástól függetlenül) éles, szúró fájdalom. Időtartama: 1/2...