• Szívritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv Dr Nő! Napi szinten mérek vérnyomást mióta a csúklós mérőt cseréltük egy felkaros Beuer BM49 re. Nem tudom mennyire mérvadóak ezek a mérők. De azt vettem észre napi 2 mérésnél 1x biztos jelez lehetséges szívritmuszavart. Hol ott a vérnyomás értékre optimálisat ír. Mennyire kell ezt komolyan venni? Van mikor havi 1x migrénes fejfájás gyötör. 2 hónapba talán 1x vérnyomás ingadozás. Talán még amit észre vettem de ez sem mindig van. Mikor kicsit nyugalmi állapotba kerülök akkor ásítozás. Mikor fizikai munkát végzek semmi probléma. Esetleges tanács?

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás mérés témában

        Kedves Kérdező! Az ásítozás alacsonyabb nyugalmi vérnyomásnál előfordul, ha ez kellemetlen időpontban jön, akkor folyadékfogyasztás egy kis mozgás, (még irodában is) közérzet javulást, élénkülést eredményezhet. Senkinek sem pontosan egyforma a vérnyomása mindig, ingadozás élethelyzettől, stressz állapottól, fizikai aktivitástól, külső hőmérséklettől, belső fizikai állapottól függően előfordulhat. Egy EKG-vizsgálat esetleg hasznos lehet, de nem látok aggodalomra okot a fentek alapján. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. február 18., 19:19; Megválaszolva: 2019. február 24., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: