Vérkép lelet

Tisztelt Doktornő! Holnap elutazom 10 napra, így sajnos nincs időm orvoshoz menni személyesen a leletemmel, viszont aggódom a magas Eozinofil értékem miatt. Másfél évvel ezelőtt már volt egy ugyanilyen magas értékem, ami 2016. augusztusára visszament normál tartományba, viszont most ismét magas. Nem tudom, hogy összefügg e az 1 hete tapasztalt tünetekkel..gyomorfájás, szívproblémák (Szívbe néha belenyilalló szúrás) . A vérnyomásom teljesen normális, soha semmilyen hasonló jellegű problémám nem volt. Kell e aggódnom miatta? Mi lehet az oka? Előre is nagyon köszönöm válaszát! Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 25 GOT 19 U/L 0 - 35 GPT 16 U/L 0 - 35 Gamma GT 17 U/L - 38 Össz.bilirubin 15, 4 μmol/L 5, 0 - 21, 0 Karbamid 4, 6 mmol/L 2, 8 - 7, 2 Kreatinin 64, 0 μmol/L 40, 0 - 88, 0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60, 0 - Húgysav 295 μmol/L 155 - 357 Glükóz 4, 2 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Nátrium 140 mmol/L 135 - 145 Kálium 3, 9 mmol/L 3, 2 - 5, 1 C reaktív protein 0, 57 mg/L 0, 00 - 5, 00 Koleszterin 5, 50 mmol/L * - 5, 20 * Trigliceridek 2, 17 mmol/L * - 1, 70 * HDL koleszterin 2, 37 mmol/L 1, 03 - LDL koleszterin 2, 67 mmol/L 0, 00 - 3, 30 Vas 16, 1 μmol/L 10, 7 - 32, 2 Transzferrin 2, 2 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 29 % 16 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 55, 9 μmol/L 42, 8 - 85, 6 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 66, 4 nmol/L * 75, 0 - 500, 0 Elégtelen mennyiség (50 - 75 nmol/L) CA 125 23, 3 U/mL 0, 0 - 35, 0 Vérkép Fehérvérsejt 8, 7 Giga/L 4, 5 - 11, 0 Neutrofil 3, 87 Giga/L 1, 80 - 7, 70 Limfocita 3, 87 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 50 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 41 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 05 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 44, 50 % * 45, 00 - 70, 00 * Limfocita 44, 50 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 5, 70 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 4, 70 % * 0, 00 - 4, 00 * Bazofil 0, 60 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 4, 5 Tera/L 4, 0 - 5, 2 Hemoglobin 137 g/L 120 - 150 Hematokrit 0, 41 L/L 0, 36 - 0, 45 MCV 91, 4 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 30, 3 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 332 g/L 310 - 360 Trombocita 271 Giga/L 150 - 400 MPV 11, 6 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

Ennyi emelkedésnek nincs jelentősége, sok minden okozhatja, fertőzés és allergia is. Inkább az alacsony D-vitaminra lehetne főleg a téli hónapokban D-vitamint szedni, illetve akár calciumot is. A magas vérzsírok miatt - ha ismert magas vérnyomás is és van szív panasz - akkor 3 hónapig diéta, ha nem csökken a koleszterin és triglicerid gyógyszeres csökkentés. Ha szedne már rá valamit, akkor is életmódváltás, illetve gyógyszer váltáson gondolkozni.

Kérdés: 2017. január 26., 23:45 ;Megválaszolva: 2017. február 07., 08:50
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Vérkép - Mire utal?
Tisztelt Doktornő! Csatoltan küldöm a vérképem. Ön szerint van további teendő? Lényegesek az eltérések? (Háziorvosom szabadságon van jelenleg, a...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?