• Oxytocin hormon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Az interneten olvastam a tárgyban szereplő hormonról. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mit lehet tudni erről a hormonról? Mikor lesz orvosi felhasználása, van-e természetes módszer az oxytocin szint növelésére, illetve milyen veszélyei lehetnek, hiszen hormon.. Köszönettel: Ness

        WEBBeteg szakértő válasza a oxytocin témában

        Kedves Ness!

        Ez a hormon normálisan is jelen van az emberi szervezetben, mégpedig az agy hipotalamusz nevű részében termelődik, és az agyalapi mirigyben raktározódik.Főként nőkben van szerepe szoptatás, illetve a szülés alatti méhösszehúzódások során. Szülésnél  a méhösszehúzódások kiváltására illetve a fájások erősítésére alkalmazzák vénába adva, orvosi felügyelet mellett.

        Kis adagban javítja, nagy adagban rontja a memóriát. Gátolja az agresszivitást. Szexuális együttlét során a szintje a vérben jelentősen megemelkedik.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-30 14:15:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés