• C-vitamin mi az igazság?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr nő! Kérdéem. C vitamint szeretnék szedni , de a dózissal van gondom. A Patika /tükör/ cimű folyóiratban Dr TÓth Mária szakgyógyszerész egy normál felnőtt napi adagját 90 mg ban hatáozza meg ezzel szemben plDr. Lenkei Gábor egy felnött napi adagját testsúlkilogramonként 30-50 mg mennyiségben javasolja. A patikában a gyógyszerészem a Mega C Aktiv -ot ajánlotta ami 600 mg c-vitapin/ tabletta, melyből napi egyet javasolt. Kérem írja meg Őn szerint hol? az igazság. Milyet vegyek ? és milyen dózisban szedjem. Azt is írják, hogy a c-vitamin nem adagolható túl és pl. Szentgyörgyi Albert napi 10000 mg-ot is szedet. Na most hogy igazodjon el az egyszerű halandó? Köszönöm válaszát. Sándor

        Dr. Csuth Ágnes válasza a C-vitamin témában

        Kedves Kérdező! A környezeti hatások, a stressz, lázas, esetleg műtét utáni állapotok, a fizikai munka, a dohányzás és a fogamzásgátlók szedése emeli a szükségletet. 0-6 hónap 35 mg; 7-12 hónap 40; 1-3 év 45; 4-6 év 45; 7-10 év 45; 11-14 év 60; 15-18 év 60; 19-30 év 60; 31-60 év 60; 60 év felett 60; Terhesség 80; Szoptatás 90; Nehéz fizikai munka 100; Stressz 120; Dohányzás 150 (nő) 175 (ffi); Alkohol fogyasztás 120; Menopauza 60.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 17., 18:10; Megválaszolva: 2011. november 19., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: