• Hogyan segítsek a depressziós barátnőmön?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 1 hónapja felvettem a cégemhez a barátnömet aki egy jó kedvű aranyos optimista lánynak tűnt. Majd egy idő után ősszel búskomor lett elkezdett velem kötekedni (mint fönökével) kiváló fizetése rugalmas beosztása van sokáig hálálkodott hogy ez álmai állása.Hasi panaszai lettek, fáradékony nem örül semminek és dühkirohanásai vannak. Most benyújtotta a felmondását otthon magába zárkozott és nem akar senkivel kommunikálni.Ez lehet egy depresszió tünete? (Apja öngyilkos lett anyja pedig major depresszióban szenved azbátyja pedig autista)Mit tehetnék érte? Én velem van a baj vagy csak kivetiti rám a problémáit.Ha gyógyszeres kezelést kap lehet hogy visszatér a régi kerékvágásba és már nem is akar kilépni? Nem akarom őt elvesziteni. El kell-e fogadnom egy ilyen állapotban lévő ember felmondását amikor tudom, hogy ezzel tönkre teszi magát? Kérem tisztelettel segítsen nejem! Üdvözlettel:LJ

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Kérdező! A barátnője nem csak az állásért és a jó fizetésért lehet hálás magának, de a törődésért és a megértésért is. A családi háttér és a panaszok alapján lehet depressziós, amit a munkakezdéssel járó stressz váltott ki. Azt kellene elérnie a barátnőjénél, hogy menjen el a pszichiátriára és vizsgáltassa meg magát, hogy pontosan kiderüljön, milyen jellegű a probléma és milyen megoldási lehetőségek vannak rá. Ha megkapja a megfelelő kezelést, akkor lehet olyan, mint régen, és ismét visszatérhet a munkába, de ez hetek, esetleg hónapok kérdése.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. október 13., 09:49; Megválaszolva: 2011. október 13., 23:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt cím,Tisztelt hölgyem !uram! Édesanyámnak havonta a fenti szakrendelőben van pszhiátria kontrollja(gyakorlatilag ez kimerül gyógyszerfelírásban)NEm kényszerkezelt!!! Sajnos állpota mostanában nagyon leromlott fizikálisan is(72 éves)...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben kerültem pszhiátriára. Hasi panaszok miatti depresszió. Nagyon sokat fogytam a hasi köldök táji fájdalmam miatt és a vele járó depresszió, kétségbeesés miatt. 179 cm vagyok 62 kilós férfi. A klinikán...
        Üdvüzletem! Kb. 3 hete jelentkezett előszőr a belső remegés, előszőr csak este és éjszaka, amitől nem tudtam rendesen aludni. Emellet ismételten előjött az epetáji és gyomorfájdalmam is, ami folyamatos tompa fájdalmat jelentett. Régóta...
        Üdvözlöm,a kérdésem az lenne,hogy a lányom fél éve szenved abban ,hogy fontos dolgogat elfelejt ,régi dolgokra is alig emlékszik.Egyéb tünete nincs a háziorvos depressio gyanujával utalta MRI re.Hét éve vagy terhes vagy szoptat a gyekek...