• Élhetetlen hétköznapok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Az alábbiakban szeretném a segítségét, tanácsát kérni. Tamásnak hívnak, 25 éves vagyok. Kb. 3-4 hónapja megismertem egy lányt. Eleinte remekül elvoltunk, ismerkedtünk, de mostanra egyéb magánéleti okok miatt, illetve mert egyelőre nem akar kapcsolatot, sajnos egyelőre nem számíthatok arra, hogy kapcsolat alakuljon ki kettőnk között, hanyagol. Későbbiekben talán igen. Megromlott a kapcsolat közöttünk Több kapcsolatom volt már, de úgy érzem most megtaláltam az „igazit” és nagyon beleszerettem, és hosszú távra terveznék. Sajnos ez a szerelem TELJESEN kihat az életemre, nem tudok sem, a munkámra sem, a családra sem a barátaimra figyelni, vagy velük lenni, mert teljesen a lány körül forog minden. Ha másokkal vagyok akkor is ez a helyzet. Mivel nem tökéletes a kapcsolat gyakorlatilag semmire. Ezért minden napom teljesen letargikus, állandóan szomorú vagyok, nem érdekel semmi, ami eddig, éjszaka felriadok többször is, és izzadok, gyorsan ver a szívem, állandóan feszült, és ideges vagyok, egyszóval fizikailag is érzem. Az elmúlt 2 hét alatt több mint 6 kilót fogytam. Egyedül lakásba, szobámba csak nagyon nehezen tudok lenni, egész nap fel-alá járkálok, egy tv-műsort sem tudok végignézni. Egyszerűen nem tudok megnyugodni állandóan, rá gondolok. Kérem, segítsen, hogy miként tudnék újra legalább valamennyire visszazökkenni a normális kerékvágásba, amíg remélhetőleg normalizálódik a magánéletem. Teljesen úgy érzem magam, mint egy kamasz gyerek Kétségbeesetten kérdezem kihez fordulhatok, létezik-e valamilyen kezelés, gyógyszer terápia, vagy bármi? Tisztelettel és Köszönettel: Tamás

        Dr. Veress Dóra válasza a szerelem témában

        Kedves Tamás! Javaslom, hogy keresse fel a helyi pszichiátriai gondozót és az ottani orvos kollégával beszéljék meg, hogy mennyire súlyos az állapota, kell-e gyógyszeresen kezelni, vagy inkább pszichoterápia ajánlott!


        Kérdés: 2011. október 06., 19:16; Megválaszolva: 2011. október 09., 23:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt cím,Tisztelt hölgyem !uram! Édesanyámnak havonta a fenti szakrendelőben van pszhiátria kontrollja(gyakorlatilag ez kimerül gyógyszerfelírásban)NEm kényszerkezelt!!! Sajnos állpota mostanában nagyon leromlott fizikálisan is(72 éves)...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben kerültem pszhiátriára. Hasi panaszok miatti depresszió. Nagyon sokat fogytam a hasi köldök táji fájdalmam miatt és a vele járó depresszió, kétségbeesés miatt. 179 cm vagyok 62 kilós férfi. A klinikán...
        Üdvüzletem! Kb. 3 hete jelentkezett előszőr a belső remegés, előszőr csak este és éjszaka, amitől nem tudtam rendesen aludni. Emellet ismételten előjött az epetáji és gyomorfájdalmam is, ami folyamatos tompa fájdalmat jelentett. Régóta...
        Üdvözlöm,a kérdésem az lenne,hogy a lányom fél éve szenved abban ,hogy fontos dolgogat elfelejt ,régi dolgokra is alig emlékszik.Egyéb tünete nincs a háziorvos depressio gyanujával utalta MRI re.Hét éve vagy terhes vagy szoptat a gyekek...