Mi lehet a megoldás

Tisztelt doktor úr/nő! érdeklődni szeretnék, az egyik családtagom aki 46 éves életerős férfi a következő gyógyszereket szedi. A véleményére lennék kíváncsi, hogy milyen következményekkel jár ezen gyógyszerek együttes hatása hosszú távon. Ill.mennyire lehet ezeket leredukálni ill. elhagyni? REXETIN 20MG REGGEL 1 ATARAX 25 MG NAPONTA 2*1/2 STILNOX 10 MG ESTE 1 ANDANTE 5 MG ESTE 1 FRONTIN REGGEL 1 Mindezek mellet még magas vérnyomás betegség kezelésére is szed gyógyszereket.Nagyon sokat fáj a feje és rosszul alszik.légzéskimaradás miatt maszkban alszik melyen keresztül kapja a megfelelő oxigént. Mindemellett felelősségteljes munkát lát el! jelige,, Mi lehet a megoldás? "

Dr. Veress Dóra válasza hangulatjavító témában

Kedves Kérdező!

A kezelés okának pontos ismerete nélkül nagyon nehéz nyilatkozni arról, hogy mit és hogyan kellene szedni. Általánosságban tudom elmondani, hogy az Andante és a Stilnox alvási apnoe esetén ellenjavaltak. A Stilnoxot 3-4 hetes kezelésre szokták javasolni, ha valaki tovább szedi, akkor annak rendszeres orvosi ellenőrzésre van szüksége. A többi gyógyszer vélhetően nem fog problémát okozni, a szorongásoldók még csökkenthetik is a stressz okozta vérnyomásemelkedést.

Kérdés: 2011. szeptember 09., 20:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 23:39
Kérdések és válaszok: Depresszió
Neocitran és citapram
Az lenne a kérdésem, hogy a neocitrant lehet e szedni citaprammal (reggel egész) , mert a betegtájékoztatóban az van írva, hogy nem, és most nem tudom...
Cipralextől hízok, ha nem szedem...
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a cipralexxel kapcsolatban. Én voltam az aki a hízástól félt.Kérdésem az lenne ha észreveszem magamon hogy...
40 napos menstrációs ciklus...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeptember óta szedem pánikbetegségre és szívritmuszavarra a Cipralex és Talliton nevű gyógyszereket. A menstruációs...
Fevarin
Tisztelt Doktornő! Két évig folyamatosan szedtem a Fevarint, és nagyon jó hatással volt rám, teljesen ellazította a görcsös nyelőcsövemet...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...