• Miért is tudunk mi többet betegek mint orvosok???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Veress Dóra, általános orvos, pszichiáter szakorvos-jelölt! Mára tájékozatójában is ott van h általános levertséget is okozhat a meforal, + ketten kutattunk róla adatokat, angol és magyar oldalakon, és igenis írták többen is hogy depressziót és hangulat ingadozást okoz!!!! Én viszont meg pontosan érzem hogy hogyan hat rám a gyógyszer, és igen azóta vagyok depressziósabb újra és ingadozik a hangulatom és mégjobban szorongok. De azért köszönöm a válaszát.... Egy kicsit jobban utána kellene néznie a dolgoknak mielőtt valójában szakorvos lesz a jelöltből!!!!

        Dr. Veress Dóra válasza a metformin, hangulatzavar témában

        Kedves Asszonyom! Valóban Ön érzi a tüneteket és én nem is akarok Önnel vitatkozni. Csupán arra támaszkodhatom, amit a gyógyszerről tudni lehet, és amit Ön leírt korábbi levelében. Figyelmesen végigolvastam a betegtájékoztatót és a gyógyszertan könyveket is, amiben valóban szerepel általános gyengeségérzet, ami a laktacidózis következménye. Ez utóbbi egyébként olyankor alakul ki, ha valakinek a szervezetében felhalmozódik a metformin pl. krónikus veseelégtelenség következtében. A laktacidózis az általános levertség mellett hányással, hasmenéssel, izomgörcsökkel is jár, ezek hiányában a levertség nem metformin felhalmozódásra utaló tünet. Ön hangulatzavarról, extrém szorongásról, és öngyilkossági gondolatokról ír. Ezek mentális problémákra utaló jelek, amik a gyógyszerleírásokban nem szerepelnek. Mielőbbi jobbulást kívánok!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 12:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 23:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés