Depresszió? Mit tegyek?

Nem tudom igazán, hogy mi van velem mostanában. Általában rosszkedvű vagyok, de ha az ismerőseim előtt vagyok akkor próbálom a "jó arcomat" mutatni, hogy nekik véletlenül se tűnjön fel, hogy nem vagyok jól., De ha magamban vagyok, akkor néha elsírom magam, máskor pedig csak bámulok a semmibe. Bulikba, vagy más közösségi eseményre viszont nem szeretek menni. Igazi barátaim sincsenek igazán. Ezért ismerőseim mindig mondják mostanában, hogy, depressziós lehetek és komolyan kellene vegyem. Lehetséges ez? Mit kellene tegyek?

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Kedves Kérdező!

A pontosabb kép ismeretéhez fontos lenne tudni, hogy a levertség mellett milyen az étvágya, hogyan alszik éjszakánként és miylen egyéb tünetei vannak.

Az Ön által leírtak, miszerint nincs sok barátja és nem szívesen jár bulizni, még akár a személyiségéből fakadő tényezők is lehetnek, nem feltétlenül kell azonnal betegségre gondolni. Ha viszont korábban nagy bulizós volt és az utóbbi időben veszítette el társas kapcsolatait, akkor mindenképp forduljon orvoshoz!

Amennyiben csak enyhe vagy közepes mértékben érzi levertnek magát, akkor helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és a stresszt okozó életesemények minimalizálásával lehet javítani az állapotán. Ha a tünetei jelentősen korlátozzák életvitelében, akkor kérjen orvosi segítséget!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. április 25., 22:02; Megválaszolva: 2011. április 28., 00:07

Kérdések és válaszok: Depresszió

Depresszió nélkül
Tisztelt Doktornő! 40 éves férfi vagyok, három gyerkőccel, családdal, vezetői beosztásban. Sajnos 2019- ben beleszaladtam egy major, depressziós epizódba....
Depresszió. Hangulatingadozás
Volt egy párom akivel egy évig együtt voltunk éltünk, és szakítottunk. A szakítás oka, h sokat hisztiztem ha valami nem tetszett. Sokszor hangulat...
30-éve tartó kezelt, depresszió
Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból? köszönöm
Bele is őrülhetek?
Kedves Piroska! 46 éves férfi vagyok, 22 éve házasságban élek feleségemmel. Kb. 15-17 éve valami megváltozott a kapcsolatunkban, mert azóta úgy érzem, hogy...
Betegség?
Kedves Piroska! A párommal 6 hónapot voltunk együtt, egyik napról a másikra furcsa lett, azt mondta minden rossz körülötte és én vagyok az egyetlen pozitív...