• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor No/Ur! Azzal a problemaval fordulok Onhoz, hogy szerintem a parom depresszoban szenved, persze szerinte nem.Tanulmanyoztam a betegseget es az osszes tunet illik ra.Mar a szex sem erdekli. Probaltam vele szepen, csunyan beszelni, de csak annyit ertem el, hogy kulon szobaba koltozott.Tul sok volt a nyomas a vallan az utolso 4 honapban, kozben a munkajat is elveszitette.Nem erdekli semmi, lehangolt rossz kedvu, meg az illata is megvaltozott.(ezt nem a parfumre ertem).Tolem semilyen segitseget nem fogad el.Senkivel nem akarja a kapcsolatot tartani. Azt mondja, hogy o szerencsetlen, soha semmit nem tud elerni egyedul, segitseg nelkul es hogy en sokkal jobbat erdemlek.18 eve vagyunk egymas mellett es mindig boldog volt a kapcsolatunk.Masok szemebe pelda ertekuek voltunk, most meg azt se banna, ha elkotoznek, csak egyedul maradhasson.Jelenleg probalok nagyon turelmes lenni es hagyom, hogy gondolkodjon.Tudom, hogy a javulas tobb honapba vagy akar evbe is telhet.Sehova nem hajlando elmenni es elmondani a bajat,mert ,,neki ne mondja meg senki, hogy mi a jo es hogy mit tegyen''.Kozben egyre csak tavolodunk egymastol.Tudna nekem valaki valamilyen tanacsot adni?

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió témában

        Kedves Kérdező! Nagyon nehéz helyzetben van, mert a leírása alapján a párja tényleg a hangulatzavar tüneteit mutatja, és ha nem kér segítséget, akkor nehezen vagy soká fog tudni kilábalni a bajból. Arról kellene meggyőzni őt, hogy ebben az esetben ő tehet saját magáért valamit azzal, ha elmegy egy orvoshoz. Valószínűleg Ő sem élvezi ezt az állapotot, de le lehetne rövidíteni, ha beszél valakinek a problémájáról. Nem fogja őt senki gyengének találni, mert még a legerősebb embereket is padlóra küld 4 hónapnyi stressz és munkanélküliség. Meg lehet próbálni azt is, hogy valamilyen konkrét, a párját leginkább zavaró tünet miatt mennek orvoshoz, pl. alvászavar, fogyás, stb. Ha pedig már eljutottak az orvoshoz, akkor el lehet mondani neki, hogy egyébként más baj is van. Kiegészítésként jó lehet, ha kipróbálják a gyógynövények közül az orbáncfüvet. Ez enyhe v. közepesen súlyos depresszióban segíthet. Ha a párja állapota tovább romlik (személyes higiéné elhanyagolása, evés abbahagyása, stb.), akkor ki lehet hívni a háziorvost, vagy a mentőket, és be lehet vitetni a kórházba. Bármennyire is nehéznek tűnik, de tartson ki a párja mellett, mert lehet, hogy Ön most ezt nem érzi, de ő hálás azért, ha mellette van és szereti. A kapcsolatuk is megerősödhet ezáltal, hiszen még egy ilyen nagyon nehéz helyzetben is kitartottak egymás mellett! Legyen vele türelmes, mert nem szándékosan viselkedik így.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 16., 15:38; Megválaszolva: 2011. április 18., 23:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: