Antidepresszans szedése

Jo napot kivanok. Szeretnem megkerdezni, hogy gyerekvallalas elott mennyivel kell abbahagyni a Trittico gyogyszer szedeset. Probalom fokozatosan csokkenteni az adagokat, ahogy az orvos tanacsolta. A tuneteket aranylag tudom kezelni es nagyon szeretnenk egy kistestvert a lanyunknak. Az orvosom sajnos nyugdijba ment, es nem talaltam meg megfelelo orvost akivel beszelhetnek. Egyelore csak tajekozodas szempontjabol erdekelne. Koszonom elore is a valaszt. Udvozlettel, Anna.

Dr. Diószegi Judit válasza antidepresszáns témában

Kedves Levélíró!

Mielőbb keressen ismét kezelőorvost, hogy tudjon kivel mindig konzultálni, illetve a kezelőrvos tudja legpontosabban felmérni állapotát minden esetben és kontrollálni a gyógyszercsökkentés menetét. A Trittico valóban nem javasolt terhesség alatt, előfordulhatnak (általánosságban említem) , hogy a beteg állapota nem teszi lehetővé a gyógyszermentességet, ezért egyedi mérlegelés esetén bizonyos antidepresszáns készítményeket szoktak alkalmazni ilyen esetben várandósság során. Ezért s fontos, hogy legyen kezelőorvos, és (csak szükség esetén) meg tudják beszélni, hogy van-e erre szükség. Ugyanakkor mindenképpen javaslom a pszichoterápia megkezdését. A gyógyszerkiürülés függ az alkalmazott dózistól és a szedés időtartamától.

Kérdés: 2010. november 05., 08:02 ;Megválaszolva: 2010. november 07., 18:27
Kérdések és válaszok: Depresszió
antidepresszáns
Pánikbetegségre, valamint enyhe depresszióra Sertralin Sandoz 50 mg nevű antidepresszánst kezdtem el szedni 5 nappal ezelőtt, napi fél szemet. A szedés...
Pszichés probléma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Folyamatos halálfélelemre, ájulásérzésre cipralexet kaptam. Sajnos egy féltől is olyan rosszul lettem, hogy többet nem...
antidepresszáns szedése
Életem során legalább 3 alkalommal komoly depresszióm volt, erős öngyilkossági késztetésekkel.Utoljára kb 9 évvel ezelőtt volt a legerősebb a...
Szedhetek Roaccutan mellett valamilyen...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Roaccutant (bőrgyógyászati erős gyógyszert) szedek több hónapja, de már jóval a szedése előtt is szorongtam az...
Magas a vérnyomásom Arixen...
Dr- Bene Orsolya kardiológus Kedves Doktornő! Nagyon megemelkedett a vérnyomásom a fent emlitett gyógyszer miatt, ugyhogy szeretném kérdezni, hogy...