Periodikus depresszió

Szép jó napot kívánok! Periódikus depresszióban szenvedek 2004 óta.Rengeteg orvoshoz jártam itt Csíkszeredában, viszont az igazi orvost Marosvásárhelyen teláltam meg, aki olyan gyógyszerkeveréket írt fel nekem, hogy egyik napról a másikra rögtön éreztem hogy eltalálta, már javulást kezdtem érezni tőle.Hála az istennek, hogy jól vagyok azóta is, viszont abbahagyni sajnos nem tudom, már többször minimálisan csökkengetve kipróbáltuk, de sajnos nem jött össze, előlről kezdtük mindig. A gyógyszer kombinációban ANAFRANI+CLONAZEPÁM van, amikor nincs meg a gyögyszertárban ahol elkészítik, akkor CLOMIPRAMIN+RIVOTRIL a helyetesítője, ami ugynolyan jól használ. Az lenne a kérdésem hogy jól gondoltam e hogy életemen keresztül kell szedjem és ha igen adódhat-e valami gondom illetve bajom tőle. ANAFRANIL-25 MG+CLONAZEPÁM 15 MG.Ezekből kis gömböcskéket készítenek és 4 hónaponta járok a DR-úrhoz, hogy felírja nekem és kivegyem a készítményt a patikából.Persze minden alkalommal végig klérdez, hogy rosszabodás nincs-e, vérnyomást mér, testsúlyt mér, reflexeket néz és mindent kikérdez, hogy pl van-e minkakedvem, van-e tűrelmem, rossz gondolataim vannak-e, fáj-e a fejem.....stb.Tehát leírtam már kérdésemet és megkérem nagyon szépen hogy válaszoljon rá.Előre is szívből köszönöm, további szép napot, Nagyné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Kedves Nagyné!

Általában véve a depresszió kezelésének hosszát többféle tényező befolyásolja: fontos az, hogy hány éves, mióta tart a betegség, eddig hányszor esett vissza, mennyire súlyos a depresszió, családjában volt-e hasonló betegség, netán öngyilkosság vagy alkoholizmus stb. Véleményem szerint kezelőorvosa meg fogja válaszolni Önnek, hogy meddig érdemes ezt a terápiát folytatni. Egyébként a gyógyszerei clomipramin (Anafranil) egy régebbi típusú hangulatjavító, napi 25 mg nem sok belőle. Viszont a clomazepam (Rivotril) egy benzodiazepin hatású nyugtató, amiből ha napi 15 mg-ot szed (ha ez nincs elírva, bár remélem ez inkább napi 1.5 mg) , akkor az túl sok. Magyaroszágon napi 6 mg-nál többet lehetőleg nem adunk! Ennek a gyógyszernek az a veszélye, hogy hozzá lehet szokni, vagyis függőséget okoz. Érdemes lenne ennek adagját csökkenteni (ha tényleg 15 mg! ) úgy, hogy inkább a hangulatjavítóból kéne többet szedni. Ha valóban bírja ezt az adagot, az az elmúlt évek gyógyszerekhez való hozzászokásának lehet az eredménye.

 Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 23., 13:36; Megválaszolva: 2009. július 23., 13:36
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések