Depresszió? Mi lesz a vége?

T"DR.NŐ

ANYUKÁMAT FÉL ÉVE KEZELIK DEPRESSZIÓ MIATT, KÉT FÉLE GYÓGYSZERT SZED, ÉS AZ ÁLLAPOTA NEM JÓ! GOMBOC VAN A TORKOMBA, EZT ÉREZTE EZ MEGSZÜNT, DE ROHAMOSAN NAGYON LEFOGYOTT, ÉTVÁGYA NINCS, MINDENTŐL FÉL, A BORDÁI KINN VANNAK, ORVOS ÁLLTAL VÉRVÉTELRE NEM HAJLANDÓ ELMENNI.ELVESZTETTE AZ EGYÉNISÉGÉT, ÉS SEMMI NEM ÉRDEKLI. MI LEHET EZ, ÉS MI LEHET ENNEK A VÉGE?? MERT JÓRA NEM TUDOK GONDOLNI, CSAK A GYÓGYSZEREK ÉRDEKLIK, ÉS RETTEG ATTÓL HOGY MI LESZ HA NEM FOGJÁK FELÍRNI, EZ OLYAN MINT A DROG ENNYIRE MIÉRT RAGASZKODIK A GYÓGYSZEREKÉRT? MERT ÉN ÚGY LÁTOM, HOGY PONT A GYÓGYSZEREK MIATT FOGYOTT LE ANNYIRA, LÉTEZIK, HOGY ATTÓL VAN A FOGYÁS?? HOGYAN LEHETNE KIMOZDÍTANI EBBŐL AZ ÁLLAPOTBÓL, MERT ÉN SEHOGY NEM TUDOM????? TISZTELETTEL ÉS KÖSZÖNETTEL   VÁROM MEGTISZTELŐ VÁLASZÁT!! ÁGNES

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

Kedves Ágnes!


Először a depresszióról: sokféle tünete lehet, és a leírtak alapján úgy hiszem, még ezek nem múltak el... A gyógyszerek általában inkább étvágyat csinálnak, viszont a depressziós állapotban sokszor fogynak a betegek. Azt hiszem, érdemes lenne felvennie a kapcsolatot az édesanyja kezelőjével, hogy megoszthassa vele fél éves tapasztalatát, ugyanakkor kérdéseit is felteheti Neki. A hozzátartozók észrevételei sokat segítenek a megfelelő terápia kialakításában...Kísérje el édesanyját a következő kontrollra( lehetőleg ne a háta mögött tegye meg észrevételeit, mert az árthat a kapcsolatuknak).

 

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

Kérdés: 2009. június 15., 10:18; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:10
Kérdések és válaszok: Depresszió
Depresszió
Gyógyszer!
Kedves Dr.Nő!-sajnos vissza tértek a gyógyszerem szedése előtti tünetek.Pedig elég erősnek éreztem magam abban hogy le tegyem 10 év szedés után!Az...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer!
Köszönöm válaszát Dr.Nő!-6.hetet kezdtem meg a Citapram 20 mg. nélkül.Még mindíg jelentkeznek néha remegések vagy inkább hidegrázások.De volt...