Depresszió, nem szeretek emberek közt lenni

  1. Jó napot kívánok! Depressziós vagyok. 1-hónapja szedek gyógyszert: a paroxatot. A hangulatom már egy kicsit jobb, de még nem szeretek emberek közt lenni, gondok vannak a gondolkodásban, kommunikációban. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer megfelelő a számomra, helyreáll a gondolkozás és a beszéd? lehet, hogy furcsa amiket írok, de tényleg ebbe az állapotba vagyok, és szeretnék már teljesen helyre jönni.Nemtudok semmilyen döntést meghozni nagyon rossz! Lenne még egy kérdésem, hogy mi a véleménye a memolife tablettáról? Szedhető eggyütt a paroxattal?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza depresszió témában

Tisztelt Levélíró!

Bízom benne, hogy a depresszióját pszichiáter diagnosztizálta és választotta az ön számára a Paroxat tablettát. Amennyiben ez a gyógyszer mellékhatásokat nem okozott (vagyis a már meglévő panaszai, tünetei mellett nem jelentkeztek újak) , tehát az alant felsorolt tünetek régebbi keletűek. (mint a gyógyszerszedés) , akkor idő kérdése, hogy azok oldódjanak. (Fontos, hogy ne keverjük a kommunikációs ill. a beszéd problémát, remélem itt ugyanazt érti e kettő alatt.) Mint általában a hangulatjavítók, a paroxetin is lassan hat, és hetek-hónapok kellenek az eredeti pszichés állapot visszaállításához.

Mindenképp szem előtt kell tartani, hogy csak olyan készségek térhetnek vissza adott személynél, amik azelőtt is működtek. Vagyis ha ön szociábilis volt, nem volt kommunikációs problémája, van remény, hogy a gyógyszer önmagában is hat. Ha mégsem tudja ezt kivárni (kb.2-3 hónap) és Memolife tablettát is szeretne szedni, nyugodtan teheti.

Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter

Kérdés: 2009. február 19., 21:28; Megválaszolva: 2009. február 19., 21:28
Kérdések és válaszok: Depresszió
Meddig tart a mirtazapin elvonási...
Hogyan kezeljük?
A kiüresedésem gyógyítható?
Érzelmi kilengések
Depresszió