• Mi lehet a gond a fejemmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Pár hete mellkasi fájdalommal küzdök. Van egy minimális szívzörejem, amiről, még nem állapították meg, hogy miért van. A TSH értékem kicsit magas, számszerint 4,383 mIU/l. Az igazán aggasztó, hogy napok óta dekoncentrált vagyok, kedvtelen és csapni való a memóriám. Mintha gyököt vontak volna az IQmból, pedig egyetemi hallgatóként napi szinten használom a fejemet. Fizikalilag nagyon gyenge vagyok, annak ellenére, hogy gyerekkorom óta rendszeresen sportolok és közel sem vagyok a túlsúlyhoz. Depressziósnak érzem magam, viszont semmi trauma nem ért az életemben. Ez nem egy átlagos rosszkedv, sokkal inkább aktív szenvedés. Komolyan aggódom a memóriám és koncentrációs képességem miatt, néha meglepően triviális feladatok felett ülök hosszú perceket. Akkor is ha nem társul hozzá levertség. Egy hete nem javul a helyzet. Nincs hányingerem, van étvágyam és nem fáj a fejem. Az EKG vizsgálat semmi rosszat nem mutatott. Esetleg alulműlödik a pajzsmirigyem? Vagy valami más oka is lehet a problémának? Aggódnom kell az agyam miatt? Előre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Molnár Dóra válasza a koncentrálási zavar témában

        Kedves Kérdező! Egyebek között valódi kimerültség, vírusfertőzés vagy egyéb kórokozó okozta megbetegedés és depresszió is állhat a panaszok hátterében. Első körben alapos fizikális és labor vizsgálat illetve részletes neurológiai vizsgálat javasolt. Ha kizárható szervi megbetegedés, akkor pszichiátriai vizsgálat javasolt depresszió irányába. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. október 08., 18:02; Megválaszolva: 2019. október 10., 17:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: