Szedhetek Roaccutan mellett valamilyen antidepresszánst vagy szorongásoldót?

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Roaccutant (bőrgyógyászati erős gyógyszert) szedek több hónapja, de már jóval a szedése előtt is szorongtam az emberektől és a szociális helyzetektől. A roaccutant nem javasolják depressziós embereknek, mivel a betegtájékoztatójában az áll, hogy akár öngyilkossági hajlamot is okozhat. Én mindenesetre önfejűen elkezdtem szedni, de semmi plussz bajom nincs tőle, tehát nem lett öngyilkossági hajlamom és nem vagyok még depressziósabb sem, mint előtte. Az lenne a kérdésem, hogy felírhat-e egy pszichiáter valamilyen antidepresszánst annak a tudatában, hogy tudja, hogy roaccutant szedek?

Dr. Veress Dóra válasza antidepresszáns témában

Kedves Kérdező!

Az ön által említett panaszok, mint a társas helyzetekben megélt szorongás, nem depresszióra utalnak. Sokkal valószínűbb, hogy egy szociális szorongásnak, vagy fóbiának nevezett problémája van, amin pszichoterápiával jól lehet segíteni. Ha gyógyszert szeretne szedni, akkor valóban a hangulatjavítók jönnek szóba, de ezek mellé a kezdeti időkben szorongásoldó készítményt is adunk, ami csökkenti az öngyilkossági késztetések megjelenését.

Kérdés: 2013. április 04., 19:26 ;Megválaszolva: 2013. április 09., 00:05
Kérdések és válaszok: Depresszió
antidepresszáns
Pánikbetegségre, valamint enyhe depresszióra Sertralin Sandoz 50 mg nevű antidepresszánst kezdtem el szedni 5 nappal ezelőtt, napi fél szemet. A szedés...
Pszichés probléma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Folyamatos halálfélelemre, ájulásérzésre cipralexet kaptam. Sajnos egy féltől is olyan rosszul lettem, hogy többet nem...
antidepresszáns szedése
Életem során legalább 3 alkalommal komoly depresszióm volt, erős öngyilkossági késztetésekkel.Utoljára kb 9 évvel ezelőtt volt a legerősebb a...
Magas a vérnyomásom Arixen...
Dr- Bene Orsolya kardiológus Kedves Doktornő! Nagyon megemelkedett a vérnyomásom a fent emlitett gyógyszer miatt, ugyhogy szeretném kérdezni, hogy...
Antidepresszans szedése
Jo napot kivanok. Szeretnem megkerdezni, hogy gyerekvallalas elott mennyivel kell abbahagyni a Trittico gyogyszer szedeset. Probalom fokozatosan csokkenteni az...