• Problémát okoz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Én egy 21 éves lány, vagyok jelenleg főiskolán tanulok. Sajnos komoly problémát okoz nekem egy bizonyos dolog ami az elmúlt egy évben vettem észre magamon. Tavaly januárban kezdődött az egész amikor ok nélkül kiborultam. Sajnálatos módon azóta ez minden hónapban előfordul nálam. Először arra gondoltam, hogy a menstruációmmal lehet összefüggésben ugyanis nem figyeltem az időpontokat. De különböző időpontokban jelentkezik. És különböző ideig van jelen. Ebben az időben nagyon levert vagyok, néha súlyosabb gondolataim is támadnak és hogy nincs értelme élnem nincs jövőm. Ilyenkor gyakran magam ellen fordítom a családtagjaimat és a páromat. Összeveszek velük minden ok nélkül, mindent magamra veszek és kiborulok rajta és különböző dolgokba kötök bele és kritizálom őket. Sokszor rám tör a sírás ok nélkül vagy sokkal érzékenyebben érintenek bizonyos dolgok. Máskor viszont kirobbanó formában vagyok rendkívül jól teljesítek az iskolában ami eddig nem volt rám jellemző, elképzeléseim és terveim vannak a jövőre nézve, és mindennél nagyobb késztetést érzek, hogy alkossak valamit.Ez az ingadozás elég nagy problémát okoz, főleg a " kiborulós" időszakok. Szeretném a véleményét kérni, hogy miről lehet szó? Mivel kutakodtam hasonló estek után találtam egy úgynevezett bipoláris zavar nevezetű betegséget. Félek, hogy a tünetek hasonlósága miatt, nekem is ez a bajom. Önnek mi a véleménye? Tisztelettel: Egy lány

        Dr. Veress Dóra válasza a hangulatzavar témában

        Kedves Kérdező! Alaposabb vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy konkrétan milyen problémával küzd, mivel ilyen panaszokat okozhat a stressz és komolyabb mentális betegség is. A levele elejét olvasva azt gondoltam, hogy a főiskola okozta stressz, illetve a kollégium okozta magány lesz az oka a szélsőséges hangulatváltozásainak, de a későbbiekben bennem is felmerült az alkalmazkodási zavar vagy a bipoláris hangulatzavar lehetősége. A dolgot érdemes lenne tisztázni, és mihamarabb orvoshoz fordulni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 19:08; Megválaszolva: 2012. január 18., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fiatal korból hozott ez a betegség, de csak kb 10 éve diagnosztizálták. A jogosítványomat bevonták, 3 évet vártam rá míg visszakaptam. Nagyjából 6 évig semmi probléma nem volt, amíg az egyik szakorvosom le akart szoktatni a...