Kezelhető az időskori agyi érelmeszesedés?

Az édesanyám egy időben nagyon elkezdett dolgokról megfeledkezni, majd ez egyre súlyosabb lett. Néha össze-vissza beszél. És most már nem lehet magára hagyni sem, mert az öngyilkosságot említi, az ő édesapja is így halt meg. Ebben a korban kezelhető gyógyszerekkel vagy bele kell törődnünk?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza demencia, feledékenység témában

A feledékenység, a gyenge koncentráló képesség, az öngyilkossági gondolatok lehetnek depresszió jelei. A kórtörténetben szereplő thrombózis és a szívbetegség viszont arra utal, hogy az édesanyja keringési rendszere nem egészséges, ami okozhat zavartságot és feledékenységet. Javaslom, hogy minél hamarabb keressenek fel egy pszichiátert vagy ideggyógyászt, hogy kiderüljön, hogy mi is okozza pontosan a tüneteket. A vérnyomás, a szívbetegség vagy a hangulatzavar rendezése jelentősen csökkentheti a panaszokat.

Kérdés: 2014. április 27., 17:14; Megválaszolva: 2014. május 03., 23:54
Kérdések és válaszok: Demencia
Édesanyámról
Édesanyám mindennap főz és már egy ideje szinte mindeneggyes alkalommal amikor neki szeretnék állni enni,bűntudatot kelt bennem,sértegett,és...
Megmondjam Neki?
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, tisztelt Doktor Úr! A véleményét, tanácsát szeretném kérni. Anyai Nagynénémnél 2020. augusztusában...
Időskori demencia, vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám koponya CT eredménye érdekelne. "C. II. csigolyától a koponyatetőig natív sorozat. A középvonali képletek helyzete...
MR lelet értelmezése
Tisztelt dr. Árki Ildikó! 1. Amennyire lehetséges, a csatolt MR-lelet magyarázatát szeretném. 2. A lelettel feltártak okozhatják-e a középsúlyos...
Quetiapine szedése
Édesanyám demenciában szenved, egy otthonban él, állandó felügyelet alatt. A pszichiáter július elején quetiapine gyógyszert írt elő, mert nagyon...