Feledékenység

Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám az, hogy a feledékenységem már elviselhetetlen. Az utóbbi esetben olyan dolgot felejtettem el, amit már két napja a fejemben tartottam, hogy el ne felejtsem. A betegségeimről csak annyit, hogy pajzsmirigy műtétem volt és most alulműködésem van. A TSH értékem határ alatt van, 3.5, de a kezelőorvosom szerint 2, 5-re le kellene menni, mivel műtöttek. Letroxot szedek 75 mg-osat. Ezen kívül refluxom van, amire Nexiumot szedek. Ősszel vérszegény is volt, amire vénás injekciót kaptam. Már 7 éve édesapám meghalt és azóta úgy érzem, hogy elveszítettem a legfontosabb embert. Ő egyedül nevelt engem. Ezek után sokáig jártan pszichiáterhez, mert nehéz volt egyedül feldolgozni. Ezek mellett családi problémáim is voltak. Az mondták, hogy depressziós vagyok. Elég stresszes életet élünk. Sokat dolgozunk a férjemmel. Két gyerekünk van és értük is sokat izgulók, amit a férjem szerint nem kellene. A kisfiam is nagyon feledékeny, de a pszichológus azt mondta, hogy semmilyen probléma nincs vele, csak az a gond, hogy mindent megoldok helyette és nem kell gondolkodnia, hogy mit mikor kell csinálnia. Az én feledékenységem, pedig most ijesztő méreteket öltött. Ez már elviselhetetlen, hogy mindig az mondom, hogy elfelejtettem. Lehet, hogy megint depressziós vagyok vagy a pajzsmirigy alulműködés okozhatja? Kérem adjon tanácsot, hogy hova forduljak. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Veress Dóra válasza feledékenység témában

Kedves Kérdező!

Az ön által említett problémák bármelyike okozhat feledékenységét. A stressz, a depresszió, a pajzsmirigy alulműködés egyformán hozzájárulhat a tünet kialakulásához. Javaslom, hogy keresse fel endokrinológusát és állítsák be a megfelelő pajzsmirigyhormon értékeket, illetve a depressziós tünetek enyhítésére és a stressz oldására kezdjen el relaxálni, tanuljon autogén tréninget, jógázzon, meditáljon. Próbáljon kevesebbet aggódni, és ne törekedjen a tökéletességre. Ha kevesebb terhet vállal, akkor többet tud pihenni, és ez meg fogja oldani a problémáját.

Kérdés: 2012. május 13., 17:47 ;Megválaszolva: 2012. május 14., 23:08
Kérdések és válaszok: Demencia
Örökölhető a demencia?
Mindkét szülőm demenciában szenved, szenvedett. Én egyenlőre csak nagyon feledékeny vagyok, pajzsmirigy alulműködésem van, amit rendszeresen...
Időskori demencia korai kezelése
Tisztelt Webbeteg! A nagymamámon az elmúlt egy évben jelentkeztek az időskori demencia első jelei. A szüleimmel él, akikkel jól érzi magát, de...
Tanácsadás kérés
A nagymamám 65 éves.December óta azt vesszük észre rajta, hogy elfelejt dolgokat.Először csak figyelmetlenségnek tűnt, de mostanában már arra sem...
Demencia és értelmi fogyaték...
Üdvözlöm, Pusztán kíváncsiságból kérdezem. Hogy mi a különbség a demencia és az értelmi fogyaték között? A demencia: a már meglévő...
A viagra és pornófüggőség okozhat...
Tisztelt Címzett! 1 éve kipróbáltam a viagrát, és a hosszan tartó hatás miatt megszoktam a használatát. (heti 1x) + Rászoktam a pornóra A...