Korai Alzheimer tünetek?

Édesapám 61 évesen Alzheimer kórban halt meg két éve, nagymamám, Édesapám Anyukája szintén ebben a kórban halt meg. Olvastam, hogy leginkább nőkre jellemző, de persze idősebb korban. Viszont azt vettem észre az elmúlt időben, hogy mindent elfelejtek. Leteszek egy tárgyat az asztalra, és fél perc után nem találom. De ez alatt értem, hogy tudom, hogy ott van, látom, de mégsem tudom, hogy az az, és ott van. Elsiklok felette úgy, hogy tudom, hogy azt keresem, és mégsem fogom fel, hogy az az, csak akkor mikor párom, vagy kislányom rámutat, hogy azt keresem, és hogy ott van. És ez egyre gyakrabban fordul elő velem, ahogyan az is, hogy a beszédem kicsit lelassult, és néhol zavaros, néha pedig elfelejtek alapvető kifejezéseket, mint pl a cukor, csak állok a konyhában és azt mondom, hogy az.Tudom mi az, de nem tudom kimondani a nevét, hanem körbeírom, amíg valaki ki nem mondja:Cukor? -akkor rábólintok, igen, az. És sok minden mással vagyok így. Két éve rendszeresen gyógyszert szedek, ugyan azon időben minden nap este kilenckor. Szombaton elfelejtettem bevenni, de nem volt meg az érzésem, hogy elfelejtettem, csak vasárnap láttam, mikor a vasárnapi adagot vettem be, hogy az előző kimaradt. Az írásommal még csak ritkán fordul elő probléma, kihagyok betűket, vagy felcserélek, ami rám nem nagyon volt jellemző soha. Persze papíron, nem a számítógépen, ahol kijavít a gép. Ha valami nem sikerül, nem emlékszek rá, nagyon hamar ingerültté válok, és frusztrálttá.. lehetséges, hogy nagyon korai Alzheimer tüneteim lennének? Kérjek egy kivizsgálást, vagy teljesen felesleges? Válaszát előre is köszönöm! Nono85

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a Alzheimer-kór témában

Kedves Kérdező! 22 éves korban nincs Alzheimer betegség. Viszont a lelke megnyugtatása miatt jó lenne neurológiai vizsgálat. Valószinűleg valami miatt nagyon ideges, túlterhelt, vagy a családi betegséget lelkileg nem dolgozta fel, igy az kísérti. E miatt pszichoterápiás segitséget kellene kérnie. Az Alzheimer kórra való hajlam valóban öröklődik. Ezt a Szegedi Orvosegyetem Pszichiátriai Klinikáján kutatják hazánkban a legintenzivebben. Kérjen oda vizsgálati időpontot, ahol vérvételek alapján meg tudják mondani, hogy mekkora az esélye, hogy majd idősebb korában Ön is beteg lehet-e. Persze, ha ennyire érzékeny a témára, az eredmény közlése előtt már kérjen pszichológiai támogatást.

Kérdés: 2012. március 13., 09:30; Megválaszolva: 2012. március 16., 18:03
Kérdések és válaszok: Demencia
Időskori demencia, vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám koponya CT eredménye érdekelne. "C. II. csigolyától a koponyatetőig natív sorozat. A középvonali képletek helyzete...
Quetiapine szedése
Édesanyám demenciában szenved, egy otthonban él, állandó felügyelet alatt. A pszichiáter július elején quetiapine gyógyszert írt elő, mert nagyon...
Nagyon nagy a baj?
Kérem segítsenek, kétségbe vagyok esve. Édesanyám le fog épülni? Sajnos a leletetről készült fotót így tudom elküldeni. Link:...
Mikor kell gyanakodni?
56. éves értelméségi nő vagyok vezető beosztásban. Az utóbbi időben jelentős memóriavesztést érzékeltem. Egyes megbeszélések, bizonyos...
Deminencia otthoni kezelése
94 éves Édesanyám másfél éve elesett a lakásban. bordatöréssel volt néhány napig korházban. A zárójelentésen szerepel hogy demens. Azóta otthon...