Orvos válaszol: Daganatos megbetegedések

Daganatos megbetegedések
Összes kérdés a(z) Daganatos megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Daganatos megbetegedések témában

Melanóma eltávolítás után milyen kezelés?

2008-11-24 21:58:15

Egy hónapja műtöttek le a hátamról egy, mint utólag sajnos kiderült, melanómát. A szövettanon a következő: Melanoma malignum cutis dorsi, superficialisan terjedő typus Verticalis növekedési fázis Clark Level III Breslow 0,8 mm TNM státusz:...

Kérdés

2008-11-23 20:07:41

Kedves Doktornő! Ma a kutyám (nem erőssen) beleharapott a mellembe, és nagyon fájt. Mostanra elmúlt a fájdalom. Nem lesz ettől semi bajom emlőrák ilyesmi? ellőre is köszönöm a válaszát (14éves agodó lány)

Tüdődaganat nyirokcsomó áttéttel

2008-11-23 19:59:26

Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás Úr! Anyukámat diagnosztizálták 3.stádium bronchoalveoris cc.-val nyirokcsomó áttéttel. 1. kérdésem az lenne hogyan lehetne az elviselhetetlen köhögést csillapítani? Szinte 5 percenként tör rá nagyon ijesztő intenzitással...

Vélemény2

2008-11-21 16:02:15

Tisztelt Nagykálnai Doktor Úr! Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a holyagrák esetében több helyen szerepel miszerint gyógyszer is okozhatja a betegséget, A férjem kb egy éve együtt szedi a Plavix és a syncumár mite gyógyszert / a plavixot reggel és...

Vélemény

2008-11-20 15:23:11

Szeretném megkérdezni, hogy a férjem szövettani lelelete mit jelent. Az magyarul is oda van irva, hogy a holyag rosszindulatu daganata. Én próbáltam már megnézni szotárakba és szeretném megkérdezni, hogy jól gondolom -e Egy rosszindulatu szemölcs a hólyagon?...

Mitöl lesz a jóindulatú daganat?

2008-11-11 15:49:08

Tisztelt Doktor Úr! cytológiai vizsgálat eredménye: C1 és C2 az összes.Nem cisztának állapitották meg ezeket hanem solid képletek. A menstruációm minden hónapban rendszeresen megjön napra pontosan, fogamzásgátlót nem szedek. Az a bizonyos szerelmem be nem...

Mitöl keletkezik a jóindulatú daganat?

2008-11-09 17:44:05

Tisztelt Doktor úr! 22 éves vagyok, 1 évvel ezelött észrevettem egy csomot a jobb mellemben. Megvizsgáltattam, vettek belöle kenetet is és megállapitották, hogy jó indulatu. A mérete 8*6 mm-es volt akkor. Az orvos javaslatára elmentem fél év mulva is egy...

Hogyan állapítható meg?

2008-11-07 09:44:59

Röntgen felvétel alapján nagy bizonyossággal állapítható-e meg, hogy a tüdőben felfedezett nyirokcsomó jó vagy rosszindulatú-e. Szükségszerű-e a jóindulatú nyirokcsomó eltávolítása?

Lelet

2008-11-07 09:11:39

Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi leletem ami 2006 januárban készült, mit jelent bőrrák, nyirokmirigyrák, mindkettő vagy egyik sem vagy esetleg valami más fajta rák? Azóta semmilyen tünet nem volt félévente járok az Orsz. Onk. Intézetbe és semmilyen...

Nyelőcső, légcső és mellkasban elterjedt tumor

2008-10-29 21:41:07

Kedves Doktor Úr! Két kérdésemre is választ kaptam Öntől a Nagypapámat illetően, melyet szeretnék megköszönni. Felkészülni nem lehet rá, de tudni kell, mire számítson az ember, mikor egy daganatos beteg szeretett személlyel él együtt. Sajnos oly...

Emlőben benignus - műtét?

2008-10-20 22:14:21

Tisztelt Doktor Úr! 2007 májusában észleltem egy csomót a bal mellemben, miután januárban abbahagytam az egy éves kisfiam szoptatását, és miután április elején mammográfián voltam. Többszöri IVF kezelésen vettem részt mindezek előtt. Decemberben a core...

Tüdőrák-szövettani eredmény

2008-10-15 15:09:35

Kedves dr Nagykálnai Tamás doktor úr! Meg szeretném kérdezni a doktor úrtól a szövettanom egy sorát idézve "a daganatsejtek egy része score 3 fokozatu EGFR positivitástb mutatnak, de CPM-re negativak"mit jelentenek ezek a sorok a gyógyulás szempontjábol? A 3-as...

Izotóp-vizsgálat - Veszélyes másokra?

2008-10-09 13:58:39

Évekkel ezelőtt pajzsmirigyemet vizsgálták izotópos módszerrel. Nemrég tudtam csak meg, hogy ilyenkor nem ajánlott kisgyermek közelébe menni. Megrémültem, mert kislányom akkor még csak pár éves volt, és én bizony vele voltam aznap. Milyen veszélyt jelenthetett...

Nyelőcső tumor terjedése

2008-10-01 19:57:14

Köszönöm válaszát, melyben Nagypapám állapotára kaptam magyarázatot. Időközben, 10 munkanap alatt végül is, megérkezett a szövettani eredmény: közepesen differenciált el nem szarusodó invazív laphámcarcinoma (carcinoma planocellulare) . A daganatot...

Eccrin carcinoma

2008-09-28 18:31:01

Tisztelt Doktor! Egy közeli ismerősömnél három éve egy ecrin carcinoma nevű rossz indulatú bőrelváltozást találtak, melyet eltávolítottak, utána megkapta a szükséges kezeléseket és visszajárt kontrollra. Azt mondták áttétet nem képezhet, ennek...

Nyelőcső daganat

2008-09-17 16:01:26

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 68 éves Nagypapámnál nyelőcső daganatot észleltek, a nyelőcső felső harmadában, konkrétan a jobb oldalon 20 és 26 cm között, a lument is szűkítve egyenetlen felszínű szövetszaporulatot, ujjbegynyi hiatus hernia-t (sérv? ) , reflux...

Emlőrák műtéte utáni hőhullámok

2008-09-17 15:54:42

Hét évvel ezelőtt, 49 éves koromban operáltak emlőrákkal. Ez után 5 évig Zitazoniumot szedtem, ekkor kezdődtek hőhullámaim, amelyek sajnos a gyógyszer szedésének abbahagyása után sem maradtak abba. Nem szabad panaszkodnom, mert komolyabb bajom is lehetne, de...

Közepes rákstádium gyógyulási esélye 35%?

2008-09-14 20:30:19

Tisztelt Nagykálnoki Főorvosúr! Nemrég olvastam egy weboldalon, hogy a közepes rákstádium teljes gyógyulási esélye 35%. A férjem T3N1M0 tehát közepes. Valóban ennyire csekély az esélye a teljes gyógyulásra? Köszönöm: Márta

Mastopathia

2008-09-14 20:27:45

A mammográfiás szűrővizsgálati eredményem aggaszt. Mastopathia cystica diffuza. Szeretném kérdezni, az iránydiagnózisban leírt orvosi vélemény szerint kialakulhat-e rosszindulatú daganat? A leletben leírtak, "adenoticus parenchymájú emlők, mindkét emlőben...