• Mit kell tenni máj rákdagnat esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1997-ben mellrákja volt a nejemnek, egyik mellét leműtötték. Kapott röntgensugárzást és kemoterápiát is néhány alkalommal. 2011-ig tünetmentes volt, most 4cm-s daganatot találtak a máján. Azt mondta a kezelőorvosa ismét kemoterápiát kell kapnia. Kérdésem nem lenne jobb inkább kioperálni? (lézerkés) A kemoterápia úgy tudom ebben a korban már veszélyes beavatkozás.

        Dr. Molnár Katalin válasza a májrák, emlőrák témában

        Kedves Hozzátartozó, A 14 évvel ezelőtt kezelt emlődaganat áttétéről van szó? Bár lehetséges,de pontos képalkotó vizsgálatok,státusz felmérés,laborvizsgálat lenne feltétlenül szükséges. Máj MR és vagy célzott CT vezérelt biopsia - mintavétel a májból,hogy megbizonyosodhassunk a jelenlegi pontos helyzet felől. Minenképpen forduljanak onkológus szakorvoshoz és kérdezzék meg: van-e valahol máshol is daganat,a máj mintavétel szövettani leletét tisztázni kell,labor,onkológiai mutatók-CEA,CA 15-3,AFP,CA19-9 onkomarker vizsgálat eredménye mit mutat,onkológiai bizottság bemutatás és annak döntése...a beteg állapota,mellékbetegségei. Minden fontos,tisztázni kell. Természetesen a műtét - májresekció is szóba jöhető lehetőség gondos kivizsgálásokat követően. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 16., 13:09; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés