• Szarkóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A bal saroktájékon növekvő nyomásérzékeny duzzanat műtéti eltávolítása után a szövettani eredmény monofázisos synovalis sarcomát állapítottak meg. Milyen terápia javasolt, hol kezeltek már hasonló beteget melyik kórházat érdemes felkeresni

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarcoma témában

        Ma Magyarországon a mozgásszervi eredetű daganatos betegeket a legnagyobb számban és a legnagyobb szaktudással a pesti Ortopédiai Klinikán kezelik (Karolina út). Szerencsére nem olyan gyakoriak ezek a kórképek és így szükséges volt az ellátás központosítása, hogy az ottani orvosoknak a kellő esetszám révén megfelelő tapasztalatuk legyen a kezelésben. Ez pedig függ a daganat helyétől, stádiumától, fajtájától, érettségétől, áttét meglététől stb. Így pontos választ csak vizsgálat után Budapesten, esetleg az egyetemi klinikákon (Debrecen, Pécs, Szeged) kaphat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 17., 18:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: