DCIS

Tisztelt Molnár Katalin Doktornő! A Van-Nuys prognosztikai index alkotórészei: méret: 2.Nuclearis Grade: III.Legközelebbi sebészi széli: 2.Score2. Összesen: grade: 9 Ennek fényében is igen a válasza a vállalható babával kapcsolatban? Köszönettel B.Barczi Ágnes Sajnos nem tudom, Ön látja-e az előző levelemet, amiben megnyutató válaszát írta?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza DCIS témában

Kedves Hölgyem,

nem látom megnyugtató válaszom, ha kell megtalálhatom, de emlékszem.

A van Nuys prognosztikai érték miatt történt valószínűleg a mell eltávolítása.

Ugyanis ez az érték az utókezelés szükségszerűségéről szól.

Ha nem történt volna emlő eltávolítás, csak emlő megtartó műtét, akkor a 9-es érték miatt vagy abláció - emlő eltávolítás vagy sugárkezelés szükséges.

Ön ha jól emlékszem, mindkét oldali ablatio után van.Biztos jó lenne tudni, mindkét oldal külön külön is feldolgozott szövettani leletét is...

Amennyiben invazív daganat szövettani leírásban nem szerepel, idejében lett a még nem agresszív daganat bő sebésszi széllel eltávolítva.

Terveznek Önnél egyéb kezelést, pl.hormonális kezelést?

Amennyiben nem, válaszom biztató továbbra is, főleg akkor, ha még nincs gyermeke és megfelelő apa jelölt van Ön mellett akinek a véleménye hasonló.

Üdvözlettel dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. szeptember 15., 08:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 18., 10:00
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
melldaganat
Tisztelt Doktornő! Júliusban műtöttek mell meszesedéssel. 2.5 cm-es területről volt szó és jóindulatúról. A szövettan viszont kimutatta hogy...
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma